ΕΤΣΙ θα γυμνάσεις τον εγκέφαλό σου

Πάρε τους δρόμους και θα μας... θυμηθείς! 

Μαρία Μυλωνά

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, δείχνει πως η αύξηση των επιπέδων φυσικής δραστηριότητας μπορεί να βελτιώσει την εγκεφαλική λειτουργία ηλικιωμένων ατόμων. 

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, οι ερευνητές θέλησαν να προσδιορίσουν την ελάχιστη διάρκεια και ένταση άσκησης που επιφέρει βελτίωση σε δείκτες εγκεφαλικής λειτουργίας. Στη μελέτη συμμετείχαν υγιείς ενήλικες ηλικίας άνω των 65 ετών οι οποίοι χωρίστηκαν σε 4 ομάδες: ομάδα ελέγχου, που δεν ακολούθησε κάποιο πρόγραμμα άσκησης (1) και τρεις ομάδες που ακολούθησαν πρόγραμμα άσκησης για 150 λεπτά ανά εβδομάδα (2), 75 λεπτά ανά εβδομάδα (3) και 225 λεπτά ανά εβδομάδα (4) αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, παρατηρήθηκε βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε πρόγραμμα άσκησης, αν και εκείνοι που γυμνάζονταν περισσότερο παρουσίασαν μεγαλύτερη βελτίωση. Επιπλέον, η ένταση της άσκησης φάνηκε να είναι πιο σημαντική από τη διάρκεια.

Όπως σχολιάζει ο επικεφαλής της μελέτης, τα αποτελέσματα δείχνουν πως δεν αρκεί κανείς απλά να γυμνάζεται περισσότερο, αλλά θα πρέπει να γυμνάζεται με στόχο τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. 

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares