9 λόγοι για να βάλεις τα (κατάλληλα) αθλητικά σου... 

...και να μπεις σε πρόγραμμα άσκησης! 

Μαρία Μυλωνά

Το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές και το έχεις διαβάσει άλλες τόσες: η άσκηση κάνει (πολύ) καλό στην υγεία. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πώς ακριβώς μπορεί να σε βοηθήσει; Συγκεντρώσαμε για σένα τα πορίσματα των επιστημονικών ερευνών που αποδεικνύουν ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να:   

1. ...σε βοηθήσει να χάσεις κιλά: Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, η αερόβια άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες κι επομένως να διατηρήσεις ή και να μειώσεις το φυσιολογικό σου βάρος. 

2. ...σε προστατέψει από τις ιώσεις: Η αεροβική άσκηση "τονώνει" το ανοσοποιητικό, με αποτέλεσμα να γίνεσαι λιγότερο επιρρεπής σε μικρές ιογενείς ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη.

3. ... σε προφυλάξει από διάφορες παθήσεις: Πολυάριθμες έρευνες έχουν επισημάνει τη θεαματική επίδραση της άσκησης -και ειδικότερα της αερόβιας- στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, όπως η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης τύπου 2 και το εγκεφαλικό. 

4.... δυναμώσει την καρδιά σου: Με την αερόβια άσκηση αυξάνεται η ελαστικότητα των αγγείων και βελτιώνεται η καρδιακή λειτουργία. 

5. ...ρίξει τη χοληστερίνη σου: Η αερόβια άσκηση ενισχύει την υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (HDL ή «καλή» χοληστερόλη) και μειώνει την χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (LDL ή «κακή» χοληστερόλη). Αποτέλεσμα; Λιγότερη συσσώρευση πλακών στις αρτηρίες.

6. ... σε "ανεβάσει": Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η άσκηση έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Μάλιστα, όσοι δεν ασκούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν συμπτώματα μελαγχολίας και καταθλιπτική διάθεση. 

7. ... σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο: Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά -κυρίως κάνοντας αερόβιες ασκήσεις- ζουν περισσότερο από όσους δεν ασκούνται τακτικά.

8. …βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή σου: Με την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που χαρίζει η αερόβια άσκηση μπορείς να τα καταφέρεις. Επιπλέον, γυμνάζονται οι μύες της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα στην κορύφωση.   

9. …σε "ψηλώσει": Έστω και –δυστυχώς μόνο- φαινομενικά. Με την αερόβια άσκηση μπορείς να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου, με αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη να είναι σε ευθεία γραμμή κι εσύ να «κερδίζεις» 2-3 πόντους!  

Βέβαια, για να γυμναστείς αποτελεσματικά και με ασφάλεια, δεν θα πρέπει να ξεχνάς τον "χρυσό κανόνα": Να επιλέγεις τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια, που θα ανταποκρίνονται στις προσωπικές σου ανάγκες. 

Για να σε βοηθήσουμε, κάναμε μία μικρή έρευνα αγοράς, αναζητώντας εκείνο το ζευγάρι που συνδυάζει άψογα τη λειτουργικότητα και την ετοιμότητα που χρειάζεσαι για να ανταπεξέρχεσαι με επιτυχία σε κάθε αθλητική πρόκληση. Και βρήκαμε όχι μόνο ένα, αλλά δύο, με την υπογραφή της Reebok.

Ο λόγος για τη σειρά Reebok Cardio, που δίνει νέο νόημα στην αερόβια προπόνηση και περιλαμβάνει: 

* Το Cardio Challenge: Προσφέρει ενισχυμένη άνεση και ευελιξία, για να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε πρόγραμμα γυμναστικής.                                                          

reeb1.jpg

reeb2.jpg

reeb3.jpg

* Το Cardio Pump: Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσαρμόζεται σε κάθε πόδι, ενώ διαθέτει σύστημα με αέρα που φουσκώνει και παίρνει το καλούπι του ποδιού, εξασφαλίζοντας έτσι μέγιστη εφαρμογή. Ιδανικό για όλους και για όλα τα προγράμματα. reeb4.jpg

reeb5.jpg

Τι περιμένεις λοιπόν; Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και μπες σε πρόγραμμα! 

Κι αν αναρωτιέσαι που μπορείς να τα προμηθευτείς, τα δύο παπούτσια της συλλογής μπορείς να τα βρεις αποκλειστικά σε όλα τα καταστήματα INTERSPORT.

AdvertisementAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares