Εξοικονόμησε ενέργεια...

...κουνώντας σωστά τα χέρια σου!

Μαρία Μυλωνά

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε το τρέξιμο, όμως στα πρώτα 10 λεπτά… σάς βγήκε η γλώσσα; 

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια την ώρα που τρέχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μυστικό που «κρύβεται» στα χέρια σας, αποκάλυψαν Aμερικανοί ερευνητές.

Όταν κουνάμε τα χέρια μας, εκτός από το ότι μας βοηθά στο να διατηρούμε την ισορροπία μας, μας επιτρέπει να τρέχουμε για περισσότερη ώρα.

«Παρότι η μηχανική λειτουργία είναι απολύτως ξεκάθαρη, οι ειδικοί δε συμφωνούν για τα μεταβολικά οφέλη που προκύπτουν όταν ένας δρομέας κουνάει τα χέρια του» ανέφεραν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Brown, σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Experimental Biology.

Στη νέα αυτή έρευνα, οι επιστήμονες μελέτησαν τη συμπεριφορά ανθρώπων που ασχολούνταν πολύ καιρό με το τρέξιμο. Μετά από μερικά τεστ σε διάδρομο, διαπίστωσαν ότι όταν οι δρομείς κουνούσαν τα χέρια τους μείωναν την απώλεια ενέργειας κατά 3%, σε σχέση με το όταν κρατούσαν τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους, κατά 9% όταν τα είχαν μπροστά στο στήθος και κατά 13% όταν τα κρατούσαν πάνω από το κεφάλι τους.

«Τα ευρήματα υποστηρίζουν την αρχική υπόθεσή μας, ότι το κούνημα των χεριών μειώνει το μεταβολικό κόστος του τρεξίματος. Επιπλέον, η κίνηση των χεριών ελαχιστοποιεί την περιστροφή του κορμού» πρόσθεσαν οι ερευνητές. 

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares