Skip to main content

FITNESS

Βαριέσαι το γυμναστήριο; Κάνε ΑΥΤΑ

Μια άσκηση κομμένη και ραμμένη στα... κέφια σου!


Φύλλις Νικολάου

Αν διατείνεσαι ότι ο λόγος που αποφεύγεις την άσκηση οφείλεται... στη βαρεμάρα που σου προκαλεί το γυμναστήριο, σου έχουμε τη λύση. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να πολεμήσεις την ανία και να έχεις άμεσα και ορατά αποτελέσματα – το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την απολαύσεις!

Ξεκίνησε από τους μυς που… φαίνονται: Οι μυς, όπως οι δικέφαλοι των χεριών και οι ώμοι, είναι τα πιο εύκολα σημεία να ξεκινήσεις, κάνοντας 2 φορές την εβδομάδα γυμναστική. Θα δεις γρήγορα αποτελέσματα και αυτό θα σου δώσεις έξτρα κίνητρο.

Γυμνάσου μπροστά σε καθρέφτη: Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να ελέγχεις το σώμα σου. Βλέποντας, επίσης, θα είσαι σε θέση να βελτιώσεις την τεχνική εκτελέσεις των ασκήσεων. Αυτό θα σε οδηγήσεις σε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Νιώσε τον ρυθμό: Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική σε κάνει να τρέχεις και να κάνεις ποδήλατο πιο γρήγορα και με περισσότερη ένταση. Επίσης, εμπνέει αυτούς που σηκώνουν βάρη να έχουν αυξημένες επιδόσεις. Διάλεξε τραγούδια με δυνατό ρυθμό.

Μετάτρεψε το σε παιχνίδι: Θέσε βραχυπρόθεσμους στόχους (π.χ. 2 εβδομάδων) για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, στόχευσε να διπλασιάσεις τον αριθμό επαναλήψεων στους κοιλιακούς ή τον χρόνο που κάνεις γέφυρα.

Γυμνάσου με παρέα: Όταν γυμνάζεσαι μαζί με άλλους, ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα και η άσκησή σου γίνεται πιο διασκεδαστική. Γυμνάσου, λοιπόν, με τις φίλες σου.

Συνδύασε σωστά: Μπορείς να μειώσεις το χρόνο εξάσκησής σου στο μισό, αν αντί για δύο ασκήσεις, προτιμήσεις μια συνδυαστική. Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις προβολές μαζί με έκταση ώμων, ή καθίσματα μαζί με κάμψεις δικεφάλων.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ