Skip to main content

FITNESS

3 fun σπορ για το καλοκαίρι

ΑΥΤΑ τα καλοκαιρινά σπορ θα σε διασκεδάσουν και θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την (τέλεια) σιλουέτα σου!


Φύλλις Νικολάου

Δεν χρειάζεται να κλειστείς στο γυμναστήριο στην προσπάθεια σου να έρθεις πιο κοντά στην ιδανική σιλουέτα σου. Ειδικά το καλοκαίρι ισχύει το αντίθετο! Άλλωστε, η άσκηση στην παραλία είναι σαφέστατα πιο ευχάριστη υπόθεση. Εμείς σου προτείνουμε να εκμεταλλευτείς την αλλαγή του καιρού, να βγεις στην παραλία και να δοκιμάσεις τα παρακάτω καλοκαιρινά σπορ τα οποία, μάλιστα, υπόσχονται να σε αδυνατίσουν!

Ρακέτες: Το πλέον κλασικό παιχνίδι... παραλίας, μπορεί να σου φαίνεται ευκολάκι αλλά δεν τυχαίο ότι θεωρείται άθλημα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σπορ έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για τη σιλουέτα σου. Εξάλλου, οι ρακέτες δε γυμνάζουν μόνο τα χέρια, αλλά όλο το σώμα. Παίζοντας δε για μια ώρα σε μέτρια ένταση για θα αποχαιρετίσεις 250-400 θερμίδες. Κι αν αυξήσεις την ένταση, η θερμιδική απώλεια  θα αγγίξει τις 400-600 θερμίδες για κάθε ώρα που μετράς... χτυπήματα στη ρακέτα σου.

Beach volley: Μπορεί να είναι κουραστικό σπορ καθώς η άμμος δεν αποτελεί το σταθερότερο έδαφος αλλά το μπιτς βόλεϊ γυμνάζει όλο το σώμα. Συγκεκριμένα, τονώνει το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα, γυμνάζει τους γλουτούς, τους μυς της πλάτης, των χεριών και των ώμων. Στα παραπάνω αξίζει να προσθέσουμε ότι κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού μπιτς βόλεϊ, θα χάσεις 380-460 θερμίδες. Χρειάζεσαι κι άλλα αδιάσειστα τεκμήρια και στοιχεία για να επιχειρήσεις σερβίς και καρφιά στην άμμο;

Θαλλάσιο σκι: Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα θα χρειαστείς μαθήματα τεχνικής από κάποιον που γνωρίζει. Κι αυτό γιατί απαιτεί τρομερή συγκέντρωση για να αποφύγεις τις άχαρες  πτώσεις και τυχόν τραυματισμούς. Επιπλέον, χρειάζεται καλή ισορροπία και αντοχή. Αν σκέφτεσαι ότι μάλλον δεν έχει νόημα να μπεις στη διαδικασία να μάθεις αυτό το καλοκαιρινό σπορ, μάλλον θα αλλάξεις γνώμη όταν μάθεις ότι γυμνάζει όλους του μυς του σώματος και κυρίως τα πόδια, τα χέρια και τους κοιλιακούς κι ότι με αυτό θα ξεφορτωθείς 400-500 θερμίδες την ώρα.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.