Οι κανόνες του γυμναστηρίου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χρησιμοποιώντας έξυπνα τα μηχανήματα του γυμναστηρίου! 

Μαρία Μυλωνά

Ανήκεις σ’ αυτές που έχουν ξεκινήσει ήδη εντατικό πρόγραμμα άσκησης στο γυμναστήριο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις και τι όχι ώστε να αυξήσεις τα οφέλη της άσκησης (στην υγεία και τη σιλουέτα σου). 

1. Διάδρομος 

* Φρόντισε: Να πατάς πρώτα με τη φτέρνα κι έπειτα να «κυλάς» το πέλμα προς τα δάχτυλα (ακολουθώντας την κίνηση της κουνιστής πολυθρόνας). Μ’ αυτό τον τρόπο, το βάρος κατανέμεται καλύτερα και αποφεύγεις τους τραυματισμούς. Να θυμάσαι πως αν καθώς τρέχεις κινείς παράλληλα και τα χέρια, γυμνάζεις και το πάνω μέρος του σώματος.

* Απόφυγε: Να το παρακάνεις (για να μην προκαλέσεις τραυματισμό στους μυς και η καρδιακή σου συχνότητα να μην ξεπεράσει τα καθορισμένα όρια) ή να μείνεις ακίνητη (για ευνόητους λόγους). Αν είσαι αρχάρια, απόφυγε να γυμνάζεσαι σε υψηλές ταχύτητες ή σε μεγάλη γωνία κλίσης. 

2. Ελλειπτικό μηχάνημα 

* Φρόντισε: Να βρεις τη σωστή θέση. Πρέπει να είναι όρθια, με το πάνω μέρος του σώματος να κλίνει ελαφρά προς τα εμπρός.

* Απόφυγε: Να στηρίζεσαι στις χειρολαβές και να «πιέζεις» με τα πόδια σου. Κι αυτό γιατί, η κάθετη κίνηση ενισχύει την άσκηση δύναμης στα γόνατα κι έτσι αυξάνεται η καταπόνηση των αρθρώσεων. 

3. Ποδήλατο

* Φρόντισε: Να ασκείς δύναμη µε το μεσαίο και το μπροστινό μέρος του πέλματος, περισσότερο µε τη «μύτη» και καθόλου µε τη φτέρνα. Κάνε τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων ανά λεπτό, όση αντίσταση και αν βάζεις. Με τον καιρό, κι ενώ θα βελτιώνεται η φυσική σου κατάσταση, μπορείς να αυξήσεις την αντίσταση και να κάνεις πετάλι με τον ίδιο ρυθμό. 

* Απόφυγε: Να τοποθετήσεις σε λάθος ύψος το κάθισμα του ποδηλάτου. Να θυμάσαι πως στην κάθε πεταλιά δεν πρέπει να τεντώνεις εντελώς το πόδι. Μη γέρνεις προς τα µπρος ή προς τα πίσω και διατήρησε το σώμα σου σχεδόν σε ορθή γωνία με το κάθισμα. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares