Η άσκηση που προτιμάς αποκαλύπτει το μέλλον της υγείας σου

Κάνεις yoga, βάρη ή μήπως περπάτημα;

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Βασική προϋπόθεση: Να ασκείσαι. Με όποιο τρόπο κι αν έχεις επιλέξει να το κάνεις, ξέρεις ότι όχι μόνο θα αποκτήσεις ένα γεροδεμένο κορμί αλλά θα θωρακίσεις και την υγεία σου.

Δες πώς το συγκεκριμένο είδος της άσκησης που σε τραβάει και σου αρέσει να κάνεις, θα επηρεάσει την υγεία σου σε κάποια χρόνια από τώρα:

Κάνεις yoga: Θα μειώσεις τους πόνους της αρθρίτιδας. 
Μια έρευνα έδειξε ότι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα που έκαναν yoga τρεις φορές την εβδομάδα παρουσίασαν 20% βελτίωση στον πόνο και στο επίπεδο ενέργειάς τους. 

Περπατάς: Θα είσαι πιο ανθεκτική στο στρες. 
Σε μια βρετανική έρευνα φάνηκε ότι όσοι περπατούσαν για μισή ώρα 3 μέρες την εβδομάδα, για διάστημα 10 εβδομάδων, ένιωθαν περισσότερο χαλαροί και λιγότεροι αγχωμένοι στη δουλειά τους τις ημέρες που περπατούσαν.

Περπατάς πολύ-  σχεδόν 10 χιλιάδες βήματα καθημερινά: Μειώνεις αισθητά τον κίνδυνο να πεθάνεις νέα. 
Όσοι αύξησαν το περπάτημά τους από 1.000 σε 10 χιλιάδες βήματα είχαν 46% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίς, λέει μια έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.

Σηκώνεις βάρη: Θα έχεις πιο φλατ κοιλιά. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Harvard, όσοι σήκωναν βάρη για 20 και παραπάνω λεπτά καθημερινά, είχαν πιο φλατ κοιλιά σε σύγκριση με όσους αγαπούσαν την καρδιοαγγειακή άσκηση.

Κάνεις αεροβική το πρωί: Θα έχεις πιο ποιοτικό ύπνο. 
Είναι γνωστό ότι η άσκηση τις πρωινές ώρες οδηγεί σε βελτίωση του ύπνου σε σύγκριση με την άσκηση το απόγευμα ή το βράδυ.
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares