Skip to main content

FITNESS

4 μύθοι για το Pilates που πρέπει να καταρρίψεις asap

…και που θα κάνουν αυτή την αγαπημένη σου γυμναστική!


Κέλλυ Νόβακ

Θα είμαι ειλικρινής: μέχρι και πριν δύο χρόνια που ξεκίνησα το Pilates, πίστευα ότι είναι η ίδια γυμναστική με την yoga. Έχοντας λοιπόν, από τότε συζητήσει με φίλες, κατάλαβα ότι δεν ήμουν η μόνη που είχε αυτή την λανθασμένη αντίληψη.

Για να μην έχουμε λοιπόν, άλλες… παρεξηγήσεις νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο. Να σου μιλήσω για τους πιο κοινούς μύθους που υπάρχουν για την καταπληκτική αυτή άσκηση κα που θα κάνουν τελικά το Pilates την αγαπημένη σου γυμναστική!

Μύθος #1: Το Pilates είναι μόνο για άντρες

Αν θες να ξέρεις, το Pilates δημιουργήθηκε από άνδρα (βλ. Joseph Pilates)! Οι πρώτοι άνθρωποι που το δοκίμασαν ήταν άνδρες. Για την ακρίβεια πολλά επαγγελματικά σπορ έχουν συμπεριλάβει το πιλάτες στην καθημερινή τους άσκηση για να καλυτερεύσουν την ισορροπία των παικτών τους.

Μύθος #2: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιο μηχάνημα

Σίγουρα τα… εντυπωσιακά μηχανήματα του Pilates κάνουν δουλειά, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις την γυμναστική αυτή. Όλες οι ασκήσεις του Pilates μπορούν να εφαρμοστούν φυσικά και χωρίς μηχανήματα. Παρόλα αυτά, αν στο γυμναστήριό σου κάνουν την εν λόγω γυμναστική με μηχάνημα, μην το φοβηθείς! Δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο δείχνει!

Μύθος #3: Το Pilates είναι σαν τη yoga

Όχι ακριβώς. Ενώ η yoga κανονικά προσφέρει μια σειρά από «αέρινες» κινήσεις και στάσεις σώματος, το Pilates γυμνάζει ένα διαφορετικό γκρουπ μυών το οποίο έχει σκοπό να αυξήσει την ευλυγισία, την ισορροπία, τον έλεγχο των μυών και την ενδυνάμωση του κορμού.

Μύθος #4: Αν είσαι αρχάριος δεν μπορείς να κάνεις Pilates

Όπως όλες οι γυμναστικές, έτσι και το Pilates χρειάζεται εξάσκηση! Όσο περισσότερο το παρακολουθείς, τόσο θα βελτιώνεσαι! Για την ακρίβεια, το Pilates είναι τέλεια γυμναστική ακόμα και για μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, καθώς προσφέρει ευλυγισία χωρίς να αυξάνει πολύ τους παλμούς της καρδιάς. Το Pilates είναι για όλους λοιπόν. Και αν ανησυχείς για τις επιδόσεις σου, τότε τσέκαρε στα γυμναστήρια της γειτονιάς σου, αν έχουν μαθήματα για αρχάριους, έτσι ώστε να ξεκινήσεις… ομαλά την άσκηση αυτή!

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.