4 κριτήρια για να βρεις τον ιδανικό τύπο άσκησης 

Δεν είμαστε όλες ίδιες, ούτε στη γυμναστική.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ξεκινάς γυμναστήριο, δεν σου αρέσει. Αρχίζεις πιλάτες, δεν σου πάει. Δοκιμάζεις το τρέξιμο, δεν το αντέχεις. Κι όμως, θέλεις πολύ να γυμναστείς.

Ωραία, αυτό είναι το βασικό. Απλά δεν έχεις βρει τον ιδανικό για σένα τύπο άσκησης.

Παρακάτω θα δεις ποια είναι τα 4 βασικά κριτήρια για να τον εντοπίσεις:

1. Ποιος είναι ο στόχος σου:

Θέλεις να αδυνατίσεις; Θες να αυξήσεις την αντοχή σου; Το κάνεις προληπτικά ή για θέματα υγείας; Πρέπει να ξέρεις εξαρχής τι στόχο έχεις.

2. Ποια είναι η ηλικία σου: 

Δεν είναι το ίδιο να είσαι 20 και να είσαι 40, κακά τα ψέματα. Μπορεί η εμφάνιση να ξεγελάει, ο οργανισμός όμως λειτουργεί εντελώς διαφορετικά. Στα 20-30 μπορείς να ασχοληθείς με: στίβο, ποδηλασία, πολεμικές τέχνες, προπόνηση με βάρη, ορειβασία ενώ στα 30-40 οι επιλογές σου είναι: τέννις, πιλάτες, τρέξιμο, κολύμβηση, χορός, πεζοπορία, αεροβική, προπόνηση με βάρη.

3. Ποιο είναι το φύλο σου:

Γιατί να πας να κάνεις την ίδια γυμναστική με τον σύντροφό σου από τη στιγμή που το αντρικό και το γυναικείο σώμα έχουν διαφορετικές ανάγκες; Εκτός κι αν θέλει να κάνει και αυτός χορό, πιλάτες ή κολύμβηση.

4. Ποιος είναι ο χαρακτήρας και ο τρόπος ζωής σου:

Είσαι κοινωνική, πιο κλειστή, αγχώδης, χαλαρή; Εάν σου αρέσει να είσαι με πολύ κόσμο προτίμησε ένα ομαδικό πρόγραμμα ή απλά γυμνάσου με παρέα. Εάν έχεις ανάγκη να μένεις λίγο μόνη κάνε ποδηλασία, τρέξιμο ή κολύμβηση.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares