Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

FITNESS

Take a dive!

5 + 1 μαγικά οφέλη του να κολυμπάς στα βαθιά (και στα ρηχά)


Νίκος Κοντομήτρος

Με το θερμόμετρο να δείχνει… 40, λίγο δύσκολο να μη θες να δροσιστείς. Και φυσικά, ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις μία βουτιά. Και δύο, και τρεις. Και έχει ο Θεός.

Το κολύμπι αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους γυμναστικής, ενώ ταυτόχρονα, εξαιτίας της επαφής με το νερό, είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο.

Συγκεκριμένα, κάθε σου βουτιά:

#1 Τονώνει την καρδιά σου

Επειδή αποτελεί έντονη αερόβια άσκηση, είναι πολύ απαιτητική. Η κίνηση μέσα στο νερό μειώνει την αρτηριακή σου πίεση και κάνει την καρδούλα σου…καρδιά.

#2 Γυμνάζει τους μύες σου

Το νερό δημιουργεί περισσότερη αντίσταση από τον αέρα, και έτσι καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια να μείνουμε στην… επιφάνεια.

#3 Σε μεταμορφώνει σε κορίτσι – λάστιχο

Η ομαλότητα των κινήσεων βοηθά στο να μακραίνουν και να τεντώνουν οι μύες, κάνοντάς τους να φαίνονται τονωμένοι και δυνατοί.

#4 Σε αδυνατίζει

Και πολύ εύκολα μπορώ να σου πω. Πρόχειροι υπολογισμοί αποδεικνύουν ότι με 30 λεπτά κολύμπι, μπορείς να κάψεις έως 250 θερμίδες.

#5 Αντίο, Πόνε!

Ειδικά, των αρθρώσεων. Η άνωση του νερού δρα προστατευτικά για το σώμα χωρίς να το καταπονεί. Είναι μαγική η δουλειά που κάνει σε κράμπες και πόνους αρθρώσεων.

(+1) Εξαφανίζει το άγχος

Οι ατελείωτες υποχρεώσεις μας και, όχι μόνο, μας δημιουργούν άγχος, stress, το οποίο δύσκολα μπορούμε να αποβάλλουμε μετά. Η επαφή με το νερό βοηθά στη σωστή ρύθμιση της αναπνοής, επιτρέποντας σε περισσότερο οξυγόνο να ρέει στους μύες. Μόλις κολυμπήσεις σε ζεστό νερό, θα νιώσεις γαλήνη και ηρεμία.

Για αυτό, take a dive!

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα