Με ποιες ασκήσεις καίμε περισσότερες θερμίδες;

Κάψε 1000 θερμίδες για πλάκα

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Έχουμε τονίσει αρκετές φορές πως η άσκηση σε καθημερινή βάση εξασφαλίζει πολλά και ωφελεί τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα. Ακόμα και 30 λεπτά προπόνησης την ημέρα, μπορούν να κάνουν θαύματα στην σωματική και πνευματική υγεία του οργανισμού μας, αλλά και να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από περιττά κιλά, σμιλεύοντας το κορμί μας. Τώρα που οι υψηλές θερμοκρασίες μας χτυπούν το καμπανάκι ότι το καλοκαίρι είναι εδώ, δεν πρέπει να σκεφτείς πως είναι αργά για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς,  ώστε να βγεις στην παραλία με αυτοπεποίθηση και ανανεωμένη διάθεση.

 

 

Ίσως είναι η ώρα να εντάξεις στο πρόγραμμα γυμναστικής σου μερικές από τις παρακάτω ασκήσεις, που λόγω της έντασης τους, σε βοηθούν να κάψεις περισσότερες θερμίδες ενώ θα βελτιστοποιήσεις και την αντοχή σου. Σύντομα θα αντιληφθείς πως δεν χρειάζεται απαραίτητα να τρέξεις στο γυμναστήριο αν δεν έχεις χρόνο, αρκεί να αντικαταστήσεις το ασανσέρ με τις σκάλες σου.

Ιδού οι ασκήσεις και πόσες θερμίδες καις σε μια ώρα αντίστοιχα

Τρέξιμο: Με μια ώρα γρήγορο τρέξιμο (με ταχύτητα περίπου 12km/h) μπορείς να κάψεις από 861 έως 1.074 θερμίδες. Με μικρότερη ταχύτητα (περίπου 8 hm/h) καις από 606 έως 755 θερμίδες.

 

 

Ανέβασμα σκάλας: Το ανέβασμα σκάλας απαιτεί την ενεργοποίηση  πολλών μυών του σώματος με αποτέλεσμα να καταφέρεις να κάψεις από 657 έως και 819 θερμίδες την ώρα.

Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι από τις ασκήσεις που γυμνάζεις ταυτόχρονα όλο το σώμα. Με μια ώρα κολύμβηση καις από 715 έως 892 ενώ αν πάλι κινείσαι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς μπορείς να κάψεις από 423 έως 528 θερμίδες.

Γυμναστική με σχοινάκι: Αρκετά διασκεδαστικό και έντονο και εννοείται καίει τις θερμίδες για πλάκα. Με μια ώρα skipping μπορείς να κάψεις από 861 έως 1.074 θερμίδες.

 

 

Γρήγορο Περπάτημα: Μια βόλτα την ημέρα είναι αρκετή ώστε να κάψεις από 314 έως 391 θερμίδες. Άλλωστε δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν πως την ώρα που περπατάν καθαρίζουν το μυαλό τους από το περιττό άγχος.

Χορός: Μια ώρα χορού ισοδυναμεί με από 219 έως 273 θερμίδες. Μπορεί να είναι χαμηλά στην κατάταξη της καύσης των θερμίδων, όμως είναι διασκεδαστικό και αγχολυτικό.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares