Skip to main content

FITNESS

Όταν το mindfulness έρχεται να σε συναντήσει όπου και αν βρίσκεσαι

Εσύ δεν έχεις παρά να πατήσεις  download

 



 

Το mindfulness, μια κατάσταση ενσυνειδητότητας δηλαδή μέσω διαλογισμού κυρίως,  προσφέρει πραγματική βοήθεια σε πολλούς ανθρώπους της πόλης σύμφωνα με έρευνες, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε μόνο οφέλη μπορείς να αποκομίσεις από αυτή την πρακτική , αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, ο διαλογισμός σε βοηθάει να καταπολεμήσεις το άγχος, το στρες, την κατάθλιψη ακόμα την κούραση και τα νεύρα. Η βελτίωση του οργανισμού σου, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά είναι ένας πολύ καλός λόγος να μπεις στην διαδικασία να το δοκιμάσεις. Στην αρχή, δεν θα σου πω ψέματα, ήμουν και εγώ  διστακτική καθώς ήταν ορολογίες που δεν καταλάβαινα απολύτως και το κόστος σε κάποιο studio yoga, ήταν ακριβώς αυτό που δεν χρειαζόμουν. Τις σκέψεις αυτές προφανώς τις έκαναν και κάποιοι άλλοι πριν από εμένα και τώρα πια το mindfulness έρχεται να σε συναντήσει όπου και να βρίσκεσαι. Τι και αν είσαι αρχάρια, με αυτές τις 3 εφαρμογές διαλογισμού, που μπορείς εύκολα και απλά να κατεβάσεις στο κινητό ή το τάμπλετ, θα μάθεις όλα τα μυστικά αυτής της πρακτικής, από την οποία μόνο οφέλη έχεις να κερδίσεις.

 

 

Headspace: Είναι από τις πιο γνωστές εφαρμογές διαλογισμού, που χρησιμοποιούν καθημερινά αρκετοί celebrities. Μάλιστα η Emma Watson σε συνέντευξη της είχε αποκαλύψει  πως λατρεύει τo συγκεκριμένο app, το όποιος αποκάλεσε χαρακτηριστικά «genius». Το Headspace προσφέρει πολλά είδη διαλογισμού, τα οποία μπορείς να αποθηκεύσεις στο κινητό σου για στιγμές χωρίς internet. Επιπλέον, μπορείς να επωφεληθείς την δωρεάν δοκιμαστική περίοδο και αν σου ταιριάζει να προχωρήσεις σε εγγραφή, ανάλογα τις ανάγκες σου.

Calm: Χρειάζεσαι την ηρεμία σου; Έχεις άγχος πριν από την συνέντευξη για την δουλειά  των ονείρων σου; Δεν μπορείς να κοιμηθείς, έπειτα από μια εξαντλητική ημέρα; Το calm είναι εδώ για σένα και φροντίζει να λύσει τα παραπάνω προβλήματα ή άλλα παρόμοιας φύσης με χαλαρωτική μουσική, εικόνες και σκηνές που χαλαρώνουν απόλυτα το μυαλό σου. Διάλεξε εσύ τον χρόνο που θα αφιερώσεις στο app και τον εαυτό σου.

 

 

OMG. I Can Meditate!: Σε μόλις πέντε λεπτά, μπορεί να καταφέρει να σου αλλάξει την διάθεση! Είναι η εφαρμογή που χρειάζεσαι όλο αυτό το διάστημα που δεν μπορείς να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου. Μέσα από μια ποικιλία προγραμμάτων, έχεις την δυνατότητα να διευθετήσεις ζητήματα που απαιτούν ψυχική ηρεμία και διαύγεια, με την σωστή καθοδήγηση. Το καλύτερο; Eίναι δωρεάν.

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου