Skip to main content

FITNESS

6 aqua aerobic ασκήσεις για τη πισίνα και τη θάλασσα που θα σε απογειώσουν

Γιατί η αντίσταση στο νερό κάνει θαύματα


Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Η εποχή που όλες και όλοι περιμέναμε ήρθε και εκτός από αφορμή για βραδινά μπάνια και κοκτέιλ, είναι ιδανική εποχή και για άσκηση.

Pixel

Στο νερό μπορούν να γίνουν μεγαλύτερα θαύματα από ό,τι στη στεριά, για αυτό ας αξιοποιήσουμε τη θάλασσα και τις πισίνες για να κάνουμε εκεί τις καθημερινές μας ασκήσεις.

 

Είχες άραγε φανταστεί πώς είναι να κάνεις κοιλιακούς και καθίσματα στο βυθό;

Αυτές οι έξι ασκήσεις που ακολουθούν θα σου διδάξουν μια διαφορετική οπτική για τις ασκήσεις που πολλές φορές γίνονται βαρετές εδώ έξω.

1. Aqua V sit

Κάθισε στο νερό (όσο πιο κοντά στην αμμουδιά, τόσο καλύτερα). Και τώρα ανασήκωσε τα πόδια σου κρατώντας τα τεντωμένα δημιουργώντας ένα V. Άφησε τα χέρια σου ελεύθερα κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Τώρα μπορείς να φέρεις γρήγορα τα γόνατά σου κοντά στο στήθος, κρατώντας τα τεντομένα σχηματίζοντας ένα στενό V. Επίστρεψέ τα στην αρχική τους V θέση.

15-20 επαναλήψεις για αρχή!

 2. Πιέσεις τρικεφάλων

Τοποθέτησε τη πλάτη σου στον τοίχο της πισίνας, πάρε τη σανίδα και τοποθέτησέ τη κάθετα μπροστά σου. Η μισή έξω από το νερό, η άλλη μισή μέσα. Ξεκίνα να σπρώχνεις με τα πόδια σου τον τοίχο κρατώντας όμως τη σανίδα σταθερή κλωτσόντας προς την αντίθετη πλευρά της πισίνας. 

Για 1 λεπτό.

3. Θαλάσσιο ταξί

Πάρε τη σανίδα σου και κάθισε πάνω με ενωμένα γόνατα, άσε τα πόδια σου να κρέμονται ή να πατούν στην πισίνα ή τη θάλασσα. Άπλωσε τα χέρια σου μπροστά και φρόντισε οι παλάμες σου να δείχνουν προς τις αντίθετες κατευθύνσεις. Άνοιξε τα χέρια σου πλάγια και κολύμπα για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, δοκίμασε να πας στην αντίθετη κατεύθυνση τεντώνοντας τα χέρια στο πλάι με τις παλάμες σου να δείχνουν μπροστά και τους αγκώνες λυγισμένους. Στη συνέχεια ένωσέ τα μπροστά σου (σκέψου ότι διώχνεις το νερό από μπροστά σου). 

Επανάλαβε για 30 δευτερόλεπτα.


4. Πλάγιο burpee

Κρατήσου με το δεξί χέρι από την άκρη τις πισίνας ούτως ώστε το σώμα σου να είναι σε κάθετη θέση. Κράτησε τα γόνατα κοντά στο στήθος πατώντας ταυτόχρονα στον τοίχο (με το δεξί πόδι ακριβώς πάνω από το αριστερό). Τώρα, χωρίς να αφήσεις την άκρη της πισίνας, τέντωσε τα πόδια σου ξεκολλώντας από τον τοίχο και σφίγγοντας τους κοιλιακούς σου. Μετά δοκίμασε και από την αριστερή πλευρά!

Για ένα λεπτό!

 

5. Δελφινισμός

Εξαφανίσου από την ακτή ώσπου να μην πατάς. Τώρα τέντωσε τα πόδια σου και άσε τα χέρια σου να επιπλέουν πλάγια. Ένωσε τα άκρα σου ώστε να ενεργοποιήσεις τους κοιλιακούς σου και προσπάθησε να φέρεις τα πόδια σου προς τα πίσω λυγίζοντας τα γόνατά σου. Μετά τέντωσέ τα μπροστά σου (φαντάσου τη κίνηση των δελφινιών). Προσπάθησε να ισορροπήσεις κρατώντας τα χέρια σου στο νερό προς την αντίθετη κατεύθυνση των ποδιών.

Για 1 λεπτό.

6. Κάθετο πρόσθιο

Συνέχισε από εκεί που σε άφησα, στα βαθιά. Πίασε τη σανίδα από τα πλάγια και τοποθέτησε τη πάνω από το κεφάλι σου. Άφησε τα πόδια σου τεντωμένα κάτω από το νερό. Τώρα λύγισε τα γόνατά σου ανεβάζοντας σταδιακά τα άκρα σου προς τους γλουτούς και πιέζοντας τα πόδια προς το νερό (και διαγώνια) ώστε να ανεβάσεις το σώμα σου έξω από το νερό.

Για 1 λεπτό.

Το'χεις!
 

https://www.instagram.com/p/CBjHddEl1db/

https://www.instagram.com/p/CBtdbFUli7I/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

 

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

Έξι λόγοι για τους οποίους η αερόβια γυμναστική παραμένει ιδανική για την υγεία μας

Ακόμα και σαράντα χρόνια μετά την τελευταία φορά που ήταν trend για το ευρύ κοινό μέσω των media

FITNESS

Να SUPώ κάτι;

Όλα όσα θες να ξέρεις για την πιο τέλεια καλοκαιρινή άσκηση

FITNESS

Τρεις εναλλακτικές άσκησης για τις μέρες με πολύ υψηλή θερμοκρασία

Τι να κάνεις για να κρατηθείς active ακόμα και τις μέρες που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 24 Ιουνίου

Ανακτήστε και πάλι τις δυνάμεις και τους ρυθμούς σας

ΣΙΝΕΜΑ

Η νέα πρωτότυπη σειρά «Star Wars: Η Ακόλουθος» φέρνει νέο αέρα στο δημοφιλές franchise

Η πρωτότυπη σειρά δράσης από την Lucasfilm είναι τώρα διαθέσιμη, αποκλειστικά στο Disney+.  Γράφει ο Κώστας Λινάρδος

SELF-LOVE

Διαίσθηση: Πώς να μάθεις να ακούς και να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου

Ψάξε μέσα σου όλες οι απαντήσεις για τις μεγάλες ανησυχίες σου

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή