Αναπνέεις σωστά;  Κουλάρεις πιο εύκολα

Η αναπνοή σε βοηθάει να αποσυμπιέσεις  μια κουραστική μέρα

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Αρκετοί πιστεύουν πως η αναπνοή είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και συμβαίνει αβίαστα στον οργανισμό μας χωρίς να καταβάλλουμε κόπο. Κατά μια έννοια η άποψη αυτή είναι σωστή, όμως η αναπνοή επιδέχεται βελτίωση, ώστε να συνεχίσουμε όχι μόνο να αναπνέουμε απλά, αλλά να αναπνέουμε σωστά. Η αναπνοή όσο απλή και αν φαίνεται, στην ουσία είναι αρκετά περίπλοκη, αφού ενώ η σωστή αναπνοή αποφέρει οφέλη στον οργανισμό, ο λάθος τρόπος αναπνοής μπορεί να προκάλεσε επιπλέον προβλήματα (δυσκολία στον ύπνο, επηρεάζει τα συναισθήματα σου μέσα στην ημέρα, το νευρικό και μυϊκό σύστημα).   Όταν παίρνουμε σωστές αναπνοές, μειώνεται η πίεση στο αίμα, χαλαρώνουμε και είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αγχωτικές καταστάσεις, καθώς και να αποφύγουμε δυσάρεστα περιστατικά όπως καρδιοπάθειες, υπέρταση, ακόμα και την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

 

 

Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι ότι η αναπνοή διδάσκεται και μπορείς να την βελτιώσεις, ώστε να κερδίσεις εκτός των παραπάνω και τον τρόπο να αποβάλλεις από πάνω σου μια δύσκολη και κουραστική ημέρα για να φτάσεις στην απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία. Και πως θα γίνει αυτό; Αρκεί να ακολουθήσεις πιστά την παρακάτω σχετικά εύκολη τεχνική και να την επαναλαμβάνεις κάθε μέρα.

Κλείσε τα μάτια και χαλάρωσε τους ώμους. Πάρε μια βαθιά ανάσα από την μύτη μετρώντας μέχρι το 6, ώστε να γεμίσεις την κοιλιά και όχι το στέρνο. Προσπάθησε να κρατήσεις την αναπνοή ώσπου να μετρήσεις μέχρι το 4. Εξέπνευσε μετρώντας πάλι μέχρι το έξι. Επανέλαβε την διαδικασία αυτή 4-5 φορές.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares