Δευτέρα mat pilates, Παρασκευή yoga και η καραντίνα θα γίνει σύμμαχός σου

Κανάλια στο YouTube που θα σε ξεσηκώσουν από το κρεβάτι σου

Κατερίνα Ανδρομιδά

kalampoka_660x200-2

Και 6 έστειλες με αρχικό σκοπό να τρέξεις στο στάδιο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου αλλά κατέληξες με κουτάκι μπύρας στο πάρκο που έβγαινες κρυφά πρώτα ραντεβού στο Γυμνάσιο, και την συνδρομή σου ανανέωσες (για τον Δεκέμβρη), και όρκους έδωσες να μην εγκαταλείψεις έστω τους καθιερωμένους κοιλιακούς-ραχιαίους αλλά η βαρύτητα της καραντίνας που λέγεται βαρεμάρα, σε νίκησε!

Η αλήθεια να λέγεται, πολλοί άνθρωποι για να κάνουμε αυτό το βήμα και να αποφασίσουμε να αρχίσουμε (;) γυμναστική  χρειαζόμαστε μία μεγάλη παρακίνηση ή έναν σημανικό ηθικό αυτουργό κι αυτός συνήθως είναι τα κιλά μας. Η καραντίνα ακούμε πως για πολλούς συνανθρώπους μας είναι μία ιδανική στιγμή για να λιώσουν τις φόρμες τους (και όχι βλέποντας πρεμιέρες στο Netflix) αλλά διανύοντας χιλιόμετρα πάνω στους διαδρόμους (που κάποιοι χρησιμοποιούμε για κρεμάστρα των καλοκαιρινών και τούμπαλιν)  στο σαλόνι τους,  αλλά και για να περάσουν χαλαρές στιγμές κάνοντας σετάκια μπροστά από το τζάκι τους σε αντίθεση με κάποιους (ξαναλέω) που τρώμε πίτσες με στεφάνι φιλαδέλφειας στην ίδια θέση...

Να πούμε στο σημείο αυτό της ανάλυσης των δύο κόσμων που περνάμε καραντίνα πως η γυμναστική δεν είναι τόσο τρομακτική όσο πιστεύουμε κάποιοι και πως αν βρούμε το ύφος άσκησης που μας αρέσει, μπορεί να γίνουν και θαύματα. Όπως το να την εντάξουμε στη καθημερινότητά μας. Αυτό το ψέμα που λέμε δηλαδή σε όσους γνωρίζουμε πρώτη φορά και μας αρέσουν πολύ. Κι όμως, αν παίξουμε μαζί της με τους δικούς μας κανόνες, μπορεί και να την αγαπήσουμε. Η ιδέα του να δοκιμάζεις μες στη βδομάδα διαφορετικούς τύπους άσκησης μπορεί να αποβεί μοιραία για τη μεταξύ σας σχέση και να αρχίσεις να την εμπιστεύεσαι περισσότερο, κυρίως όταν αρχίσεις να νιώθεις τα ψυχολογικά οφέλη που έχει να σου δώσει!

Πάρε μία γερή γεύση τώρα από ανθρώπους που έκαναν επιστήμη τη γυμναστική (και όχι τυχαία) και που έχουν τα φώτα να σε ενθαρρύνουν κι εσένα να δοκιμάσεις από αυτό το πιάτο. Συγκεντρώσαμε όλα τα κανάλια στα οποία δε θα συναντήσεις ποτέ όλες εκείνες τις αχώνευτες φιγούρες γυμναστών που γνώρισες στο Λύκειο και σε έκαναν να μισήσεις περισσότερο τη γυμναστική αλλά μόνο ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους (για κάποιους αυτή ειναι η γυμναστική, όσο αυτοκαταστροφικό κι αν ακούγεται στα αυτιά σου) και ίσως σε πείσουν να περάσεις όρθια αυτή τη καραντίνα!

1. Yoga with Adriene

 

2. Blogilates

 

3.  Για σένα που ξεκινάς σήμερα!

 

4.  MadFit 

 

5.  Fitness Blender

 

Καλή αρχή!

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares