Γιατί η πρωινή γυμναστική είναι καλύτερη για το σώμα και την υγεία μας;

Τι είναι αυτό που κάνει την πρωινή γυμναστική καλύτερη από αυτήν που κάνουμε μετά τις μεσημεριανές ώρες και τις υποχρεώσεις της ημέρας;

Ναταλία Πετρίτη

Είμαστε σίγουρες ότι είναι δεκάδες οι φορές που έχετε ακούσει ότι είναι καλύτερο για εσάς να γυμνάζεστε τις πρωινές ώρες. Αυτό που επίσης είμαστε σίγουρες ότι δεν έχετε ακούσει ποτέ ωστόσο είναι οι λόγοι για τους οποίους ισχύει αυτό. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε για να πάρετε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Ξεμπερδεύεις με το άγχος του να την φέρεις εις πέρας από νωρίς

Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους εύκολη η γυμναστική και όταν την αφήνουμε για το απόγευμα ή για το βράδυ, η ενοχή και το άγχος που μας προκαλεί η ευθύνη του να τη «βγάλουμε» μας βαραίνει όλη την ημέρα. Όταν όμως ξεκινάμε με τη γυμναστική μας το πρωί, όχι απλά αποβάλουμε το βάρος αυτό από πάνω μας, αλλά χαλαρώνουμε γενικά και ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα απαραίτητο boost.

Ενισχύει την υγεία μας στο σύνολό της

Η υγεία του οργανισμού μας ενισχύεται περισσότερο με την πρωινή γυμναστική, καθώς ευνοείται η καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού μας, γεμίζουμε ενδορφίνες και αυξάνουμε τους χτύπους της καρδιάς μας, η οποία γυμνάζεται και για ώρες αφότου έχουμε τελειώσει στην πραγματικότητα τη γυμναστική μας. Ακόμη και μισή ώρα είναι αρκετή.

Το σώμα μας είναι προετοιμασμένο

Ο ύπνος που έχει προηγηθεί της γυμναστικής μας είναι η καλύτερη προετοιμασία για το σώμα μας, αφού αυτό έχει ξεκουραστεί από τις κακουχίες που έχει υποστεί την προηγούμενη μέρα, επουλώνοντας πληγές στο μυϊκό σύστημα και έχοντας αρκετή γλυκόζη για ενέργεια το πρωί. Έτσι, όχι απλά γυμναζόμαστε με τους κατάλληλους όρους, αλλά ταλαιπωρούμε και λιγότερο το σώμα μας σε βάθος χρόνου.

Έχουμε περισσότερο κουράγιο και όρεξη για γυμναστική

Η πρωινή άσκηση καθώς είμαστε ξεκούραστοι βγαίνει πιο εύκολα και διαθέτουμε παράλληλα του κουράγιο και την όρεξη για να εκτελέσουμε όλο και πιο απαιτητικά προγράμματα, με το σωστό τρόπο και για όσο χρόνο χρειαστούν. Μακροπρόθεσμα δηλαδή, το σώμα μας επωφελείται αφού κάνουμε όσο καλύτερη και περισσότερη γυμναστική γίνεται όταν την ξεκινούμε το πρωί. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares