Τα καλύτερα είδη γυμναστικής για τη μείωση του λίπους στην κοιλιακή χώρα

Ποιες ασκήσεις να δοκιμάσεις για να δεις το λίπος στην κοιλιά να μειώνεται άμεσα

Ναταλία Πετρίτη

Όσο μεγαλώνουμε, το σώμα μας συνηθίζει να αποθηκεύει όλο και περισσότερο λίπος στην κοιλιακή χώρα, γεγονός στο οποίο οφείλουμε να δείχνουμε προσοχή. Κι αυτό καθώς η συσσώρευση λίπους στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος συνδέεται με παθήσεις όπως η υπέρταση, η υψηλή χοληστερίνη, ο διαβήτης τύπου 2, τα αναπνευστικά προβλήματα και άλλα ζητήματα στην καρδιά.

Η συστηματική άσκηση είναι μια εξαιρετική συνήθεια που βοηθά στη μείωση του λίπους και για να το πετύχετε αυτό πιο στοχευμένα, στην κοιλιακή δηλαδή χώρα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια σειρά από είδη γυμναστικής που υπόσχονται άμεσες απώλειες στην περιοχή. Διαβάστε ποια είναι αυτά,

Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι μια εύκολη και οικονομική άσκηση, καθώς γυμνάζει ολόκληρο το σώμα στην ένταση που εμείς επιθυμούμε και χωρίς να χρειαζόμαστε οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού. Καίει σημαντικές ποσότητες θερμίδων, ενώ αν το κάνουμε συστηματικά φροντίζει ώστε η κοιλιακή περιοχή του σώματός μας να διαθέτει όσο δυνατόν μικρότερη συγκέντρωση λίπους. Τρεις φορές την εβδομάδα από τουλάχιστον μισή ώρα η καθεμία μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Γρήγορο περπάτημα

Ακόμη κι αν δεν το έχετε με το τρέξιμο, το γρήγορο περπάτημα, όταν μάλιστα συνδυάζεται με μεγάλες αποστάσεις, μπορεί να έχει παρόμοια αποτελέσματα, ενώ ενδείκνυται και για μεγαλύτερες ηλικίες. Όχι μόνο θα δείτε μείωση του λίπους στην κοιλιακή χώρα, αλλά και μείωση αυτού στο συκώτι.

Ποδηλασία

Συνδυάζοντας τη γυμναστική με ένα οικονομικό και γρήγορο μέσο μεταφοράς, το ποδήλατο είναι ιδανικό αν θέλετε να χάσετε λίπος και πόντους από τη μέση και την κοιλιά, γυμνάζοντας επίσης έντονα τους γλουτούς και τους μηρούς σας.

Κωπηλασία

Ένα από τα πιο στοχευμένα είδη γυμναστικής για την απώλεια λίπους στην κοιλιά, η κωπηλασία θα σας κάνει να πιάσετε κουπί τόσο στο γυμναστήριο, όσο και στις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση όχι απλά θα γυμνάσει ολόκληρο το σώμα και το πνεύμα σας, προσφέροντας πολύτιμη χαλάρωση, αλλά βοηθά και στην απώλεια λίπους από την κοιλιακή χώρα και το συκώτι.

Ομαδικές ασκήσεις

Αν δεν είστε άνθρωπος με μεγάλη πειθαρχία ώστε να γυμναστείτε μόνη σας, δοκιμάστε τις ομαδικές ασκήσεις στο γυμναστήριο, όπου ένας ειδικός θα σας δείξει τις κατάλληλες κινήσεις για το σώμα σας, ώστε να χάσετε βάρος και λίπος (και) στην κοιλιά, ενώ παράλληλα θα κοινωνικοποιείστε με τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές σας. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares