Skip to main content

FITNESS

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στη γυμναστική και υπονομεύουν την επίδοσή σου;

Μήπως οι fitness στόχοι σου δεν εκπληρώνονται επειδή πραγματοποιείς μικρά λάθη στη γυμναστική σου;Η τακτική γυμναστική και η ενασχόληση με το σώμα μας είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στην υγεία μας, σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτικές εξετάσεις, και μπορεί μάλιστα να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε καλλίγραμμο σώμα. Μερικές φορές όμως, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων που ακολουθούμε, πραγματοποιούμε εν αγνοία μας συγκεκριμένα λάθη, τα οποία υπονομεύουν όλα όσα προσπαθούμε χτίσουμε. Συνέχισε να διαβάζεις ώστε να ανακαλύψεις τα συνηθέστερα από αυτά, βελτιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο γυμνάζεις το σώμα σου.  

Κάνεις συνεχώς προπόνηση ενδυνάμωσης

Αν ακολουθείς συνέχεια την ίδια ρουτίνα ενδυνάμωσης, οι μύες σου θα προσαρμοστούν σε αυτήν, κινητοποιώντας τελικά μόνο έναν περιορισμένο αριθμό μυϊκών ινών. Επίλεξε λοιπόν να εναλλάσσεις τον τρόπο που γυμνάζεσαι, με διαφορετικές ασκήσεις, εξαρτήματα, αλλά και ρυθμό.

Εκτελείς τις επαναλήψεις πολύ γρήγορα

Όταν εκτελείς τις επαναλήψεις μιας άσκησης πολύ γρήγορα, αξιοποιείς περισσότερο την ορμή για να κάνεις την επανάληψη, παρά τη μυϊκή δύναμή σου. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν καις όσες θερμίδες θα ήθελες, ούτε και χτίζεις αποτελεσματικά τους μύες σου.

Δεν προσπαθείς αρκετά για την αερόβια

Η προσκόλληση στο ίδιο αερόβιο workout μπορεί να σαμποτάρει το στόχο σου, μιας που δεν επιχειρείς να ανεβάσεις με ουσιαστικό τρόπο την ένταση. Χρησιμοποίησε όλα τα μηχανήματα του γυμναστηρίου, όπως το ελλειπτικό, ποδήλατο, τον διάδρομο και το step σε μια διαλειμματική ρουτίνα με πεντάλεπτα ή μονόλεπτα και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Σηκώνεις λάθος βάρη

Για τα αποτελέσματα που επιθυμείς στο σώμα σου, επίλεξε κιλά που θα σε δυσκολεύουν στις τελευταίες επαναλήψεις ενός σετ, αλλά όχι τόσο πολλά που θα χαλούν τη σωστή στάση του σώματός σου. Η βοήθεια από τον γυμναστή ή τη γυμνάστριά σου ως προς την επιλογή τους είναι απαραίτητη, αφοί εκείνοι γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζεσαι αναλογικά με τις διαστάσεις σου.

Γυμνάζεσαι πολύ σκληρά και πολύ συχνά

Αν δεν ξεκουράζεσαι επαρκώς, απλά θα δυσκολέψεις το σώμα σου στην αποκατάστασή του, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τραυματισμών. Επίλεξε λοιπόν το να δίνεις περιθώρια στο σώμα σου για χαλάρωση, χωρίς να γυμνάζεσαι καθημερινά, ή διάλεξε την ενεργητική αποκατάσταση, μέσα από ένα μάθημα ήπιας yoga ή το χαλαρό περπάτημα.

Δεν κάνεις προθέρμανση

Και αυτό σε οδηγεί στο να τραυματίζεσαι συχνά ή να παθαίνεις κράμπες. Βάλτην λοιπόν στο πρόγραμμά σου για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

Τρεις εναλλακτικές άσκησης για τις μέρες με πολύ υψηλή θερμοκρασία

Τι να κάνεις για να κρατηθείς active ακόμα και τις μέρες που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη

FITNESS

5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν κάνεις γυμναστική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Η γυμναστική είναι εξαιρετικά ευεργετική για το σώμα και το πνεύμα μας, χρειάζεσαι όμως τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα σε συνθήκες υψηλής ζέστης και υγρασίας

FITNESS

Γιατί δεν πρέπει να το παρακάνεις με τα squats στη γυμναστική

Τα καθίσματα είναι μια πολύ σημαντική άσκηση, χρειάζεται όμως προσοχή ώστε να μην το παρακάνεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 15 Ιουνίου

Όλα μπορούν να πάρουν τον δρόμο που θέλετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να θεραπεύσεις μια ραγισμένη καρδιά

Το σώμα σου έχει τον τρόπο, δεν έχεις παρά να το ακούσεις

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι R.E.M. επανενώνονται για την πρώτη ζωντανή τους εμφάνιση μετά από 15 χρόνια στην τελετή ένταξής τους στο Songwriters Hall of Fame

Το συγκρότημα έδωσε και μια συνέντευξη στην εκπομπή This Morning του CBS στα πλαίσια της τιμητικής του διάκρισης