Skip to main content

FITNESS

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στη γυμναστική και υπονομεύουν την επίδοσή σου;

Μήπως οι fitness στόχοι σου δεν εκπληρώνονται επειδή πραγματοποιείς μικρά λάθη στη γυμναστική σου;


Ναταλία Πετρίτη

Η τακτική γυμναστική και η ενασχόληση με το σώμα μας είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στην υγεία μας, σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτικές εξετάσεις, και μπορεί μάλιστα να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε καλλίγραμμο σώμα. Μερικές φορές όμως, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων που ακολουθούμε, πραγματοποιούμε εν αγνοία μας συγκεκριμένα λάθη, τα οποία υπονομεύουν όλα όσα προσπαθούμε χτίσουμε. Συνέχισε να διαβάζεις ώστε να ανακαλύψεις τα συνηθέστερα από αυτά, βελτιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο γυμνάζεις το σώμα σου.  

Κάνεις συνεχώς προπόνηση ενδυνάμωσης

Αν ακολουθείς συνέχεια την ίδια ρουτίνα ενδυνάμωσης, οι μύες σου θα προσαρμοστούν σε αυτήν, κινητοποιώντας τελικά μόνο έναν περιορισμένο αριθμό μυϊκών ινών. Επίλεξε λοιπόν να εναλλάσσεις τον τρόπο που γυμνάζεσαι, με διαφορετικές ασκήσεις, εξαρτήματα, αλλά και ρυθμό.

Εκτελείς τις επαναλήψεις πολύ γρήγορα

Όταν εκτελείς τις επαναλήψεις μιας άσκησης πολύ γρήγορα, αξιοποιείς περισσότερο την ορμή για να κάνεις την επανάληψη, παρά τη μυϊκή δύναμή σου. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν καις όσες θερμίδες θα ήθελες, ούτε και χτίζεις αποτελεσματικά τους μύες σου.

Δεν προσπαθείς αρκετά για την αερόβια

Η προσκόλληση στο ίδιο αερόβιο workout μπορεί να σαμποτάρει το στόχο σου, μιας που δεν επιχειρείς να ανεβάσεις με ουσιαστικό τρόπο την ένταση. Χρησιμοποίησε όλα τα μηχανήματα του γυμναστηρίου, όπως το ελλειπτικό, ποδήλατο, τον διάδρομο και το step σε μια διαλειμματική ρουτίνα με πεντάλεπτα ή μονόλεπτα και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Σηκώνεις λάθος βάρη

Για τα αποτελέσματα που επιθυμείς στο σώμα σου, επίλεξε κιλά που θα σε δυσκολεύουν στις τελευταίες επαναλήψεις ενός σετ, αλλά όχι τόσο πολλά που θα χαλούν τη σωστή στάση του σώματός σου. Η βοήθεια από τον γυμναστή ή τη γυμνάστριά σου ως προς την επιλογή τους είναι απαραίτητη, αφοί εκείνοι γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζεσαι αναλογικά με τις διαστάσεις σου.

Γυμνάζεσαι πολύ σκληρά και πολύ συχνά

Αν δεν ξεκουράζεσαι επαρκώς, απλά θα δυσκολέψεις το σώμα σου στην αποκατάστασή του, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τραυματισμών. Επίλεξε λοιπόν το να δίνεις περιθώρια στο σώμα σου για χαλάρωση, χωρίς να γυμνάζεσαι καθημερινά, ή διάλεξε την ενεργητική αποκατάσταση, μέσα από ένα μάθημα ήπιας yoga ή το χαλαρό περπάτημα.

Δεν κάνεις προθέρμανση

Και αυτό σε οδηγεί στο να τραυματίζεσαι συχνά ή να παθαίνεις κράμπες. Βάλτην λοιπόν στο πρόγραμμά σου για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

Γιατί τα μαθήματα spinning είναι η καλύτερη επιλογή για ανθρώπους με μεγάλο φόρτο εργασίας

Αν κάνεις κι εσύ υπερωρίες στο γραφείο, να γιατί θα σου έκανε καλό να επενδύσεις σε αυτά για τη γυμναστική σου.

FITNESS

Brain workout: ήξερες ότι η γυμναστική ωφελεί και το μυαλό σου;

Μάθε ποια είδη ασκήσεων κάνουν και τον εγκέφαλό σου να είναι fit

FITNESS

Γιατί η άσκηση είναι το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου αν πάσχεις από χρόνιο στρες

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τη βάλεις στη ζωή σου.

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Kate Beckinsale: New look με πλατινέ ξανθό καρέ!

 Η διάσημη ηθοποιός άλλαξε hairlook και είναι πραγματικά αγνώριστη! 

CELEBS

Bradley Cooper: Άνοιξε καντίνα και νυν και πρώην είναι στο πλευρό του

Irina Shayk και Gigi Hadid στηρίζουν το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα

SELF-LOVE

10 self-love resolutions για τη νέα χρονιά

Η νέα χρονιά θα είναι και η χρονιά σου αναφορικά με τη φροντίδα και την εστίαση στον εαυτό σου.