Skip to main content

FITNESS

Όλα όσα κάνουν την πεζοπορία το ιδανικό fitness hobby του φθινοπώρου

Να τι προσφέρει το χαλαρό περπάτημα σε μαγευτικά τοπία στο σώμα και το πνεύμα σου



Η πεζοπορία είναι η σωματική δραστηριότητα κατά την οποία διανύουμε μια πολύ μεγάλη απόσταση περπατώντας, σε τοποθεσίες που συνδυάζουν τα μαγευτικά τοπία και την εκδρομή στη φύση.

Υπάρχουν τρία είδη πεζοπορίας, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας του εκάστοτε μονοπατιού: η απλή πεζοπορία, η πεζοπορία στο βουνό και φυσικά η ορειβασία, που προϋποθέτει συγκεκριμένη εκπαίδευση και δεν απευθύνεται σε όλους.

Σύμφωνα με έρευνες, η πεζοπορία έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας, ενώ μπορεί να βοηθήσει και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως η ψυχική μας υγεία. Ακολουθούν όλοι οι λόγοι που την καθιστούν στο ιδανικό fitness hobby του φθινοπώρου.

Βοηθά στη μείωση καρδιαγγειακών παθήσεων

Με την πεζοπορία η καρδιά δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς και το αίμα κυλάει στο σώμα καλύτερα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη συνολικότερη ενδυνάμωσή της. Επιπλέον, η αρτηριακή πίεση μειώνεται μαζί με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ αισθητά μειώνεται και η χοληστερίνη.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η πεζοπορία είναι ένας ασφαλής τρόπος άσκησης με τον οποίο μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες και να χάσεις βάρος. Ο ρυθμός του βαδίσματος όπως και η δυσκολία του μονοπατιού θα αυξήσουν τον αριθμό μείωσης των θερμίδων, ενώ όσο πιο συχνά το κάνεις, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για το σώμα σου.

pezoporia-ofeli-2

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες

Εν αντιθέσει με άλλα είδη άσκησης ή hobby, η πεζοπορία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι 100% ασφαλής, γεγονός που την κάνει κατάλληλη ακόμη και για σένα που δεν έχεις τόσο μεγάλη σωματική δύναμη ή που έχεις χρόνια να ασχοληθείς με το σώμα σου. Ξεκινάς σιγά σιγά και βλέπεις σταδιακά τις αντοχές σου και την εμφάνισή σου να μεταμορφώνονται προς το καλύτερο.

Βελτιώνει τη διάθεση

Η επαφή με τη φύση όπως και η κοινωνικοποίηση μέσω της πεζοπορίας βελτιώνουν από κοινού τη διάθεσή σου, απελευθερώνοντας στο σώμα σου τις απαραίτητες ενδορφίνες. Ταυτόχρονα, ανακουφίζεσαι και από το στρες και το άγχος της καθημερινότητας.

Μην χάνεις λοιπόν χρόνο και εξοπλίσου με τα απαραίτητα για να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με την πεζοπορία. Θα χρειαστείς: νερό, γυαλιά ηλίου, φαρμακείο, σνακ, φακό, σφυρίχτρα, ορειβατικά μποτάκια και άνετα/αδιάβροχα ρούχα και ένα μπατόν.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;