Όλα όσα κάνουν την πεζοπορία το ιδανικό fitness hobby του φθινοπώρου

Να τι προσφέρει το χαλαρό περπάτημα σε μαγευτικά τοπία στο σώμα και το πνεύμα σου

Ναταλία Πετρίτη

Η πεζοπορία είναι η σωματική δραστηριότητα κατά την οποία διανύουμε μια πολύ μεγάλη απόσταση περπατώντας, σε τοποθεσίες που συνδυάζουν τα μαγευτικά τοπία και την εκδρομή στη φύση.

Υπάρχουν τρία είδη πεζοπορίας, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας του εκάστοτε μονοπατιού: η απλή πεζοπορία, η πεζοπορία στο βουνό και φυσικά η ορειβασία, που προϋποθέτει συγκεκριμένη εκπαίδευση και δεν απευθύνεται σε όλους.

Σύμφωνα με έρευνες, η πεζοπορία έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας, ενώ μπορεί να βοηθήσει και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως η ψυχική μας υγεία. Ακολουθούν όλοι οι λόγοι που την καθιστούν στο ιδανικό fitness hobby του φθινοπώρου.

Βοηθά στη μείωση καρδιαγγειακών παθήσεων

Με την πεζοπορία η καρδιά δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς και το αίμα κυλάει στο σώμα καλύτερα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη συνολικότερη ενδυνάμωσή της. Επιπλέον, η αρτηριακή πίεση μειώνεται μαζί με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ αισθητά μειώνεται και η χοληστερίνη.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η πεζοπορία είναι ένας ασφαλής τρόπος άσκησης με τον οποίο μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες και να χάσεις βάρος. Ο ρυθμός του βαδίσματος όπως και η δυσκολία του μονοπατιού θα αυξήσουν τον αριθμό μείωσης των θερμίδων, ενώ όσο πιο συχνά το κάνεις, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για το σώμα σου.

pezoporia-ofeli-2

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες

Εν αντιθέσει με άλλα είδη άσκησης ή hobby, η πεζοπορία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι 100% ασφαλής, γεγονός που την κάνει κατάλληλη ακόμη και για σένα που δεν έχεις τόσο μεγάλη σωματική δύναμη ή που έχεις χρόνια να ασχοληθείς με το σώμα σου. Ξεκινάς σιγά σιγά και βλέπεις σταδιακά τις αντοχές σου και την εμφάνισή σου να μεταμορφώνονται προς το καλύτερο.

Βελτιώνει τη διάθεση

Η επαφή με τη φύση όπως και η κοινωνικοποίηση μέσω της πεζοπορίας βελτιώνουν από κοινού τη διάθεσή σου, απελευθερώνοντας στο σώμα σου τις απαραίτητες ενδορφίνες. Ταυτόχρονα, ανακουφίζεσαι και από το στρες και το άγχος της καθημερινότητας.

Μην χάνεις λοιπόν χρόνο και εξοπλίσου με τα απαραίτητα για να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με την πεζοπορία. Θα χρειαστείς: νερό, γυαλιά ηλίου, φαρμακείο, σνακ, φακό, σφυρίχτρα, ορειβατικά μποτάκια και άνετα/αδιάβροχα ρούχα και ένα μπατόν. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares