Skip to main content

FITNESS

3 κοινοί μύθοι για τη γυμναστική που πρέπει να αποβάλεις από το μυαλό σου

Όσες φορές κι αν τους ακούσεις, έχε στο νου σου ότι δεν ισχύουν



Όπως σχεδόν σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στην άσκηση υπάρχουν μερικοί μύθοι που κυκλοφορούν επί δεκαετίες εκεί έξω, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις γύρω από πολλά χαρακτηριστικά της που οφείλουμε να γνωρίζουμε για να διατηρούμε το σώμα και το πνεύμα μας σε εγρήγορση και ευεξία. Ακολουθούν λοιπόν 3 από αυτούς, που σίγουρα δεν ισχύουν, για να τους αποβάλεις από τη σκέψη σου και να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι με σωστούς όρους.

«Όσο περισσότερες ώρες προπονείσαι, τόσο το καλύτερο για το σώμα»

Οι αυξημένες ώρες στο γυμναστήριο ή σε όποιο άλλο άθλημα επιλέξεις, δεν συνεπάγονται απαραίτητα καλύτερα αποτελέσματα για το σώμα και τη φόρμα σου. Κι αυτό μιας που μπορείς κάλλιστα να διαλέξεις ένα έντονο πρόγραμμα λίγων λεπτών, το οποίο ωστόσο να έχει δυναμικά αποτελέσματα ως προς τις καύσεις που σημειώνεις όπως και τη γενική σου πρόοδο. Επιπλέον, οι αυξημένες ώρες γυμναστικής μπορούν να οδηγήσουν πολλές φορές και σε εξάντληση, όπως και τραυματισμούς, πράγμα που σίγουρα είναι ανεπιθύμητο.

«Πρέπει να ασκείσαι εντατικά κάθε μέρα»

Το βασικό είναι στο να διατηρούμε έναν ενεργό τρόπο ζωής και να είμαστε δραστήριες για πολλές ώρες την ημέρα, φροντίζοντας πάντα να ξεκουραζόμαστε ποιοτικά και επαρκώς για να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Μια μέρα ανάπαυσης μετά από μια έντονη προπόνηση είναι πάντα απαραίτητη για την μυϊκή μας αποκατάσταση, οπότε μην το παραμελείς.

«Πρέπει να φας κάτι μέσα σε μισή ώρα μετά το τέλος της γυμναστικής»

Σίγουρα είναι σημαντικό να τρως όσο πιο γρήγορα μπορείς μετά από μια προπόνηση για την αναπλήρωση των ουσιών που έχουν χαθεί σε ενέργεια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι καταστροφικό το να συμβεί αυτό σε περισσότερο χρόνο από αυτά τα 30 λεπτά. Για τη λήψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, φρόντισε να καταναλώσεις ένα μείγμα υδατανθράκων και πρωτεΐνης, με το γιαούρτι, το βραστό αβγό, τη γαλοπούλα, τα smoothies φρούτων και πρωτεΐνης ή μιας αραβική πίτα με βραστό κοτόπουλο να αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς