Skip to main content

FITNESS

Πώς να ξεκινήσεις τη γυμναστική σε γκρουπ ακόμα κι όταν είσαι ντροπαλός άνθρωπος

Έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον φόβο σου.



Το να ξεκινήσει ένα άτομο την ομαδική άσκηση, σε μαθήματα yoga, pilates ή και σε ομαδικά αθλήματα όπως το βόλεϊ και το μπάσκετ, μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση όταν νιώθει αισθήματα ντροπής και ανασφάλειας. Η άσκηση ωστόσο που πραγματοποιείται σε γκρουπ, μπορεί να βελτιώσει τη φυσική μας κατάσταση και τις κοινωνικές δεξιότητες, προσφέροντας στο τέλος της ημέρας πολύ περισσότερα οφέλη από τη μοναχική συνθήκη του γυμναστηρίου ή του τρεξίματος στη γειτονιά. Ακολουθούν μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε σε γκρουπ.

Επιλέξτε τη σωστή τάξη/ομάδα

Επιλέξτε μια τάξη/ομάδα γυμναστικής που να ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντά σας και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Αυτό θα αυξήσει το κίνητρό σας και θα σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα.

Έρευνα και προετοιμασία

Κάντε κάποια έρευνα σχετικά με την τάξη, τη δομή της και τι έχετε να περιμένετε από αυτή. Η γνώση του τι έρχεται στη συνέχεια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους.

Φέρτε μαζί μια φίλη

Προσκαλέστε μια φίλη να έρθει μαζί σας στα μαθήματα. Το να έχει κανείς ένα οικείο πρόσωπο δίπλα του μπορεί να προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη και να κάνει την εμπειρία λιγότερο τρομακτική.

Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή/γυμναστή

Ενημερώστε τον εκπαιδευτή/γυμναστή σας ότι είστε νέα στα ομαδικά γκρουπ και ότι ντρέπεστε. Θα προσφέρει την απαραίτητη καθοδήγηση και επιπλέον υποστήριξη εάν χρειαστεί.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Θέστε εφικτούς στόχους φυσικής κατάστασης και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι όλοι και όλες ξεκινούν από κάπου. Πάρτε το αργά και προχωρήστε με τον δικό σας ρυθμό.

Εστιάστε στον εαυτό σας

Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην τάξη σας επικεντρώνονται στις δικές τους προπονήσεις και όχι στους γύρω τους. Προσπαθήστε να στρέψετε την προσοχή σας προς το τι κάνετε εσείς και να επικεντρωθείτε στη δική σας πρόοδο.

Πρακτική στο σπίτι

Εξοικειωθείτε με μερικές από τις ασκήσεις σας στο σπίτι πριν παρακολουθήσετε το μάθημα. Αυτό μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας και να μειώσει το άγχος.

Παρακολουθήστε τακτικά τα μαθήματα

Η συνέπεια είναι το κλειδί για την επιτυχία. Όσο περισσότερο παρακολουθείτε το ομαδικό μάθημά σας, τόσο πιο άνετα θα νιώθετε με τη γυμναστική ανάμεσα σε άλλα άτομα. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί ακόμη και να δημιουργήσετε φιλίες μέσα στην ομάδα, που θα σας συντροφεύουν σε ακόμη περισσότερες ευεργετικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της