Skip to main content

FOOD

ΑΥΤΗ είναι όλη η αλήθεια για τα τηγανιτά

Απενοχοποίηση τώρα!


Φύλλις Νικολάου

Ποια είναι η πρώτη σκέψη σου όταν ακούς τις λέξεις «πατάτες», «κολοκυθάκια» και «κεφτεδάκια»; Αν η απάντησή σου είναι τηγανιτά, τότε μάλλον είσαι δικιά μας (και σίγουρα δεν θα τα χαλάσουμε στο δίλημμα: τζατζίκι ή τυροκαυτερή). Αν πάλι, η απάντησή σου είναι «όχι» και, επομένως, δε συνδέεται καθόλου με τον απολαυστικά τσιριχτό ήχο που κάνει το λάδι όταν κάψει, τότε έχουμε να σου πούμε μόνο το εξής ένα: μήπως να το ξανασκεφτόσουν; 

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με ισπανική έρευνα, αν τηγανίζεις το φαγητό σου με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, δεν διατρέχεις μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια από εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου τηγανητές τροφές, αλλά προτιμούν να τρώνε τα φαγητά τους ψητά ή βραστά. 

Η επιστημονική μελέτη παρακολούθησε 40.000 ενηλίκες για μια περίοδο έντεκα χρόνων και διεξήχθη από Ισπανούς ερευνητές. Σύμφωνα πάντως με τους τελευταίους, το μυστικό πρέπει να βρίσκεται στις πλούσιες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο λάδι (ειδικά στο ελαιόλαδο) και οι οποίες το καθιστούν την καλύτερη επιλογή για το τηγάνισμα και -από ό,τι φαίνεται- για την καρδιά σου!

Το μόνο σημείο που χρήζει προσοχής είναι ένα: πέρα από αντιοξειδωτικά, το λάδι είναι επίσης πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά, γι' αυτό προσπάθησε να το χρησιμοποιείς με σύνεση!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός