Skip to main content

FOOD

ΑΥΤΗ είναι η τροφή που... προσθέτει χρόνια στον εγκέφαλό σου

Σου έχουμε τα πιο "γλυκά" νέα! 


Μαρία Μυλωνά

Πολύ καλά είναι τα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας: σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η συχνή κατανάλωση σοκολάτας έχει βρεθεί να έχει θετική συσχέτιση με τη γνωστική απόδοση.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 968 άτομα, ηλικίας από 23 έως και 98 ετών, στους οποίους μετρήθηκε η κατανάλωση σοκολάτας σε σχέση με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, καθώς και τη γνωστική λειτουργία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση σχετίζεται με τη γνωστική λειτουργία, “ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες”, όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση.

Η συχνή κατανάλωση σοκολάτας μάλιστα φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την οπτικό-χωρική μνήμη, την οργάνωση, τη μνήμη εργασίας, σάρωσης και παρακολούθησης, αλλά και την αφηρημένη συλλογιστική. Αιτία, οι φλαβανόλες κακάο, μια υποομάδα των φλαβονοειδών.

Ειδικότερα, τα υψηλά επίπεδα από φλαβανόλες βρέθηκαν στη σκούρα σοκολάτα και σε μικρότερο βαθμό στη γάλακτος ή τη λευκή σοκολάτα. Τα ίδια υψηλά επίπεδα βρίσκονται επίσης στο τσάι, το κόκκινο κρασί και ορισμένα φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μήλα.

Οι ερευνητές δήλωσαν επίσης τα ευρήματα υποστηρίζονται και από πρόσφατες κλινικές μελέτες που υποδηλώνουν ότι “η τακτική πρόσληψη φλαβανολών κακάο μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία, και, ενδεχομένως, παρατείνει τη λειτουργία του εγκεφάλου”.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

FOOD

Πεινάς συνέχεια; Μπορεί να φταίει το άγχος

Θες υδατάνθρακες όταν είσαι  στρεσαρισμένη; 

Προτεινόμενα

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

CELEBS

Ανδρομάχη: Το βιογραφικό, ο έρωτας με τον Λιβάνη & η Eurovision

Η τεράστια επιτυχία του remake «Παράλληλη Αγάπη»

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε