Skip to main content

FOOD

Famous diets: 3 λόγοι για να ΜΗΝ τις ακολουθήσεις

Μην δελεάζεσαι από όσα υπόσχονται! 


Μαρία Μυλωνά

Μπαίνοντας σιγά-σιγά στην άνοιξη, πληθαίνουν οι προσπάθειες για απώλεια βάρους και ξεκινά το «κυνήγι» της πιο αποτελεσματικής δίαιτας. 

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο σίγουρα θα δώσει πλήθος αποτελεσμάτων με περισσότερο ή λιγότερο διάσημες δίαιτες, που υπόσχονται «θεαματικά αποτελέσματα» μέχρι το καλοκαίρι…

Αν και πολλές από αυτές ακούγονται σίγουρα δελεαστικές και συχνά προτείνονται από τηλεοπτικούς σταρ, φίλους ή συγγενείς, παρακάτω θα δείτε για ποιους ακριβώς λόγους δεν πρέπει να τις ακολουθήσετε:

1. Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά: Οι διάσημες δίαιτες συχνά βασίζονται στον αποκλεισμό κάποιου θρεπτικού συστατικού, όπως για παράδειγμα οι υδατάνθρακες, ή στην κατανάλωση συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων. Έτσι, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η υιοθέτηση τέτοιων διατροφικών σχημάτων μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και εμφάνιση συμπτωμάτων ανεπάρκειας για ορισμένα από αυτά, ειδικότερα όταν ακολουθούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Ρυθμός απώλειας βάρους: Η γρήγορη μείωση του βάρους αποτελεί σίγουρα ένα ισχυρό κίνητρο, ωστόσο θα πρέπει κανείς να γνωρίζει πως αυτή οφείλεται κυρίως στην απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας και λιγότερο στη μείωση του σωματικού λίπους, κάτι το οποίο έχει σημαντική επίδραση στο βασικό μεταβολικό ρυθμό, και μπορεί να δυσκολέψει μελλοντικά την προσπάθεια απώλειας βάρους.

3. Επίδραση στις διατροφικές συνήθειες: Με μόνο στόχο την απώλεια βάρους, οι διάσημες δίαιτες αφενός δε λαμβάνουν υπόψιν τις προσωπικές προτιμήσεις και συνήθειες του ατόμου και αφετέρου δεν προωθούν την υιοθέτηση μικρών και μόνιμων αλλαγών στη διατροφική πρόσληψη. Έτσι, δημιουργείται ουσιαστικά ένας φαύλος κύκλος όπου το άτομο ολοκληρώνει το πρόγραμμα της «δίαιτας» και στη συνέχεια, επιστρέφοντας στις προηγούμενες διαιτητικές του συνήθειες, επανακτά το χαμένο βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ