Skip to main content

FOOD

Τι;Τυρί!

Κάναμε ένα σύντομο crash test στα πιο γνωστά ελληνικά τυριά. Δες τι να προτιμήσεις και τι να αποφύγεις! 


Μαρία Μυλωνά

Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουμε την υψηλότερη κατανάλωση τυριών παγκοσμίως. Δεν είναι όμως όλα τα ίδια. Ακόμα και στο ίδιο είδος τυριού μπορεί να υπάρχουν διαφορές στη διατροφική αξία, ανάλογα με τον τόπο προέλευσής του.

1. Ανθότυρο

Ηπείρου: Θερμίδες: 228, λιπαρά: 16,9 γρ., πρωτεΐνη: 14,8 γρ. πρωτεΐνη, υδατάνθρακες: 4,1 γρ. 

Vs 

Μακεδονίας: Θερμίδες: 178, λιπαρά: 13,6 γρ., πρωτεΐνη: 14,8 γρ., υδατάνθρακες: 4,1 γρ.

2. Κασέρι

Μακεδονίας: Θερμίδες: 379, λιπαρά: 30,6 γρ., πρωτεΐνη: 25,8 γρ., υδατάνθρακες: 2,2 γρ.

Vs 

Νησιών Αιγαίου: Θερμίδες: 295, λιπαρά: 21,4 γρ., πρωτεΐνη 25,4 γρ., υδατάνθρακες:0,1 γρ.

3. Μυζήθρα

Κρήτης: Θερμίδες: 206, λιπαρά: 16,3 γρ., πρωτεΐνη 11,9 γρ., υδατάνθρακες: 2,8 γρ.

Vs 

Θεσσαλίας: Θερμίδες: 153, λιπαρά: 9,1 γρ., πρωτεΐνη: 14,5 γρ., υδατάνθρακες: 3,2 γρ.

Το πόρισμα:

Ποιο χάνει: Το μανούρι Θεσσαλίας. Είναι το πιο παχυντικό τυρί καθώς περιέχει 502 Θερμίδες.

Ποιο κερδίζει: Η μυζήθρα Θεσσαλίας. Είναι το πιο διαιτητικό τυρί, με 153 Θερμίδες.

(σ.σ.. Η διατροφική αξία που αναφέρεται αντιστοιχεί σε 100 γρ.).

FOOD

Τι;Τυρί!

Κάναμε ένα σύντομο crash test στα πιο γνωστά ελληνικά τυριά. Δες τι να προτιμήσεις και τι να αποφύγεις! 


Μαρία Μυλωνά

Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουμε την υψηλότερη κατανάλωση τυριών παγκοσμίως. Δεν είναι όμως όλα τα ίδια. Ακόμα και στο ίδιο είδος τυριού μπορεί να υπάρχουν διαφορές στη διατροφική αξία, ανάλογα με τον τόπο προέλευσής του.

1. Ανθότυρο

Ηπείρου: Θερμίδες: 228, λιπαρά: 16,9 γρ., πρωτεΐνη: 14,8 γρ. πρωτεΐνη, υδατάνθρακες: 4,1 γρ. 

Vs 

Μακεδονίας: Θερμίδες: 178, λιπαρά: 13,6 γρ., πρωτεΐνη: 14,8 γρ., υδατάνθρακες: 4,1 γρ.

2. Κασέρι

Μακεδονίας: Θερμίδες: 379, λιπαρά: 30,6 γρ., πρωτεΐνη: 25,8 γρ., υδατάνθρακες: 2,2 γρ.

Vs 

Νησιών Αιγαίου: Θερμίδες: 295, λιπαρά: 21,4 γρ., πρωτεΐνη 25,4 γρ., υδατάνθρακες:0,1 γρ.

3. Μυζήθρα

Κρήτης: Θερμίδες: 206, λιπαρά: 16,3 γρ., πρωτεΐνη 11,9 γρ., υδατάνθρακες: 2,8 γρ.

Vs 

Θεσσαλίας: Θερμίδες: 153, λιπαρά: 9,1 γρ., πρωτεΐνη: 14,5 γρ., υδατάνθρακες: 3,2 γρ.

Το πόρισμα:

Ποιο χάνει: Το μανούρι Θεσσαλίας. Είναι το πιο παχυντικό τυρί καθώς περιέχει 502 Θερμίδες.

Ποιο κερδίζει: Η μυζήθρα Θεσσαλίας. Είναι το πιο διαιτητικό τυρί, με 153 Θερμίδες.

(σ.σ.. Η διατροφική αξία που αναφέρεται αντιστοιχεί σε 100 γρ.).

Διαβάστε επίσης

FOOD

7 τροφές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αντιμετώπιση του άγχους

Η αντιμετώπιση του άγχους περνά παραδόξως και μέσα από το στομάχι μας!

FOOD

5 εναλλακτικές λύσεις για τον καφέ και το απογευματινό σου boost ενέργειας

Αν χρειάζεσαι μια δόση ενέργειας που δεν θα σου στερήσει τον βραδινό σου ύπνο, να τι μπορείς να καταναλώσεις.

FOOD

6 φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου που βοηθούν στην αντιγήρανση

Τι μπορείς να καταναλώσεις για δέρμα που λάμπει και σφύζει από ζωντάνια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου

Μπορεί να χρειαστεί να ξαναδείτε κάποια θέματα εξαρχής για να μπορέσετε να τα διορθώσετε ή να τα αλλάξετε

CELEBS

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Βόλτα στη Βουκουρεστίου με Hermes mini bag

H παρουσιάστρια πήγε βόλτα με τη μητέρα

Εγγραφείτε στο newsletter μας: