Skip to main content

FOOD

15 τροφές που θα σε βοηθήσουν να ρίξεις την κοιλίτσα

Οξύμωρο αλλά αληθινό: το αποτελεσματικό αδυνάτισμα περνάει από το στομάχι.


Φύλλις Νικολάου

Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι, πέρα από την άσκηση, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξυπνήσεις το μεταβολισμό σου και, ταυτόχρονα, ναν βάλεις στοπ στην αποθήκευση του (περιττού) λίπους και επέλαση των τοξινών στον οργανισμό σου, περνάει από το πιάτο σου;  Αν στην παραπάνω ερώτηση απάντησες «Πάρτι», συνέχισε να διαβάζεις. Παρακάτω θα βρεις 15 τροφές που έχουν ισχυρή λιποδιαλυτική δράση.

#1. Αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα σε βοηθούν να «χτίσεις» γερούς μύες ενώ μειώνουν τις λιγούρες.

#2. Γάλα και γιαούρτι. Αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα ενδυναμώνουν τα κόκαλά σου και παράλληλα βάζουν φωτιά στο μεταβολισμό σου – αρκεί να προτιμήσεις τις άπαχες ή χαμηλές σε λιπαρά εκδοχές τους.

#3. Αβγά. Βραστά, ποσέ ή ακόμα και τηγανισμένα σε λίγο ελαιόλαδο, το αγαπημένο πρωινό των… μερακλήδων ενδυναμώνει τους μυς σου και βάζει στοπ στην αποθήκευσή του λίπους από τον οργανισμό σου.

#4. Γαλοπούλα. Αυτό το άπαχο κρέας ενισχύει τον μεταβολισμό και το ανοσοποητικό σου σου αλλά και την αποθήκευση μυϊκού ιστού από το σώμα σου.

#5. Μούρα. Από τα μύρτιλα μέχρι τα –hipster– κράνμπερι, τα μούρα σου βάζουν στοπ στη λαιμαργία σου μιας και ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού.

#6. Ελαιόλαδο και κραμβέλαιο (canola oil). Σε κάνουν να νιώθεις πιο γεμάτη μετά από κάθε γεύμα.

#7. Φιστικοβούτυρο. Προτού αντιδράσεις για τις μπόλικες θερμίδες που –πράγματι- περιέχει, να σε ενημερώσουμε ότι το φυστικοβούτυρο ενισχύει την παραγωγή τεστοστερόνης από τον οργανισμό σου με αποτέλεσμα να καις περισσότερο λίπος.

#8. Σολομός. Ενισχύει τις καύσεις του μεταβολισμού σου χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Κι αν δε σου αρέσει, στη θέση του μπορείς να βάλεις στο πιάτο σου σκουμπρί ή τόνο.

#9. Γκρέιπφρουτ. Το superfood των 80s μειώνει την παραγωγή ινσουλίνης από τον οργανισμό, συμβάλλοντας έτσι στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σου.

#10. Πράσινο τσάι. Οι κατεχίνες που περιέχει, ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου και επιταχύνουν την απώλεια βάρους κατά 77%.

#11. Πιπεριές τσίλι. Μικρή πιπεριά, μεγάλα αποτελέσματα: αυτή η πικάντικη τροφή,είναι πλούσια καψαϊκίνη η οποία, με τη σειρά της αυξάνει την καύση του λίπους έως και 25% και δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού.

#12. Σπανάκι. Όπως και τα υπόλοιπα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το αγαπημένο γεύμα του Ποπάϋ καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει έως και 95% τη λαχτάρα σου για γλυκά και αυξάνει την απώλεια βάρους κατά 43%.

#13. Κινόα. Μπορεί να τη βρίσκεις πολύ… hipster, ωστόσο η κινόα εμποδίζει την αποθήκευση του λίπους από τον οργανισμό σου. Δεν σου αρέσει; Το ίδιο κάνουν και τα δημητριακά ολικής όλεσης.

#14. Φασόλια. Τα φασόλια κι –εν γένει- τα όσπρια μειώνουν τα τσιμπολογήματα και εμποδίζουν την απορρόφηση των υδατανθράκων από τον οργανισμό.

#15. Τυρόγαλο. Το ταπεινό έδεσμα που λάτρευε η γιαγιά σου αυξάνει τη μυϊκή μάζα, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει σημαντικά το μεταβολισμό σου.

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

CELEBS

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω κι ακόμα το παλεύω»

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε νέα του συνέντευξη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά