FOOD
Ακόμα ένας πολύ καλός λόγος να κόψεις τη ζάχαρη
Μια νέα έρευνα έρχεται να σε πείσει ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξεις για γλυκά υποκατάστατα.
Μπορεί να σου αρέσει να πίνεις τον καφέ σου γλυκό ή να συνοδεύεις το φαγητό σου με κάποιο αναψυκτικό, όμως δυστυχώς αυτές σου επιλογές φαίνεται ότι κάνουν κακό στον οργανισμό σου. Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης ξέρουμε ήδη ότι συνδέεται με διαβήτη, παχυσαρκία, φλεγμονές, ρυτίδες κλπ. Όμως, πρόσφατα, ανακαλύφθηκε και κάτι άλλο: η πολλή ζάχαρη μπορεί να προκαλεί Αλτσχάιμερ!
Τα νέα δεδομένα προέκυψαν από έρευνα στο University of Bath, η οποία δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports. Οι επιστήμονες για πρώτη φορά εδραίωσαν τον συσχετισμό μεταξύ υψηλού σακχάρου στο αίμα και την νευρολογική εκφυλιστική νόσο.
"Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι γνωστό ότι συνδέεται με διαβήτη και παχυσαρκία αλλά αυτή η πιθανή σύνδεση με τη νόσο του Αλτσχάιμερ είναι ακόμα ένας λόγος να ρυθμίσουμε την πρόσληψη ζάχαρης στη διατροφή μας" ανέφερε ο Dr Omar Kassaar από το University of Bath.
Η συγκεκριμένη ανακάλυψη μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι, αν σκεφτείς ότι σε όλο τον κόσμο 50 εκατ. άνθρωποι νοσούν από Αλτσχάιμερ, ενώ ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 125 εκατ. το 2050!