Αυτές είναι οι καλύτερες δίαιτες του 2017

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο U.S. News and World Report

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Και εκεί που σπάγαμε το κεφάλι μας ποια δίαιτα να κάνουμε και είχαμε καταλήξει σε αυτή με την οποία χάνεις γρηγορότερα τα κιλά, το γνωστό πρακτορείο ανακοίνωσε την λίστα με τις καλύτερες δίαιτες για το 2017, αφού ένα πάνελ ειδικών αξιολόγησε 38 δημοφιλή διατροφικά προγράμματα.

Στη γενική λίστα (Best Diets Overall), για έβδομη συνεχή χρονιά στην 1η θέση βρέθηκε η Δίαιτα DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), ένα διατροφικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Καρδιά, τους Πνεύμονες και το Αίμα (NHLBI) με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση της υπέρτασης μέσω της διατροφής. Αποδεικνύεται επίσης αποτελεσματική και στην απώλεια των περιττών κιλών, την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερίνης και την πρόληψη/διαχείριση του διαβήτη.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Μεσογειακή Δίαιτα, και στην τρίτη η Δίαιτα MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay diet), η οποία αποσκοπεί κυρίως στη μείωση του κινδύνου νευροεκφυλιστικών παθήσεων, όπως το Αλτσχάιμερ.

Οι τρεις καλύτερες δίαιτες για απώλεια βάρους είναι:

Η Weight Watchers, η Volumetrics και η Jenny Craig.

Η λίστα με τις «φιλικές προς διαβητικούς» δίαιτες περιλαμβάνει:

Τη Δίαιτα DASH, την Αυστηρά Χορτοφαγική Δίαιτα και τη Μεσογειακή Δίαιτα.

Εμείς ψηφίζουμε Μεσογειακή, για λόγους ευνόητους, έτσι κορίτσια;  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares