Τα 5 απόλυτα brain foods για κοφτερό μυαλό και μνήμη

Για το ένα από αυτά κάνουμε ήδη πάρτυ!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είσαι μαθήτρια/σπουδάστρια/φοιτήτρια και έχεις στρωθεί για τα καλά στο διάβασμα;

Η περίοδος αυτή είναι αρκετά απαιτητική για τον οργανισμό σου και χρειάζεσαι εξτρά ενέργεια αλλά και τις σωστές τροφές που θα κάνουν μυαλό, μνήμη και συγκέντρωση να δουλεύουν στα καλύτερά τους. 

Ποιες είναι οι 5 σούπερ τροφές για την εξεταστική περίοδο, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες;

Νο1 θα βάλω την καλύτερη έρευνα που βγήκε ποτέ! Καθαρά υποκειμενικά αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα χαρείς κι εσύ όσο και εγώ όταν την έμαθα:

1. Μια πρωτοποριακή μελέτη από τον (respect) Ιάπωνα επιστήμονα Yoshihiko Koga έδειξε ότι το να τρως παγωτό για πρωινό σε κάνει εξυπνότερο και βελτιώνει τις πνευματικές σου αποδόσεις! Επιτέλους, δικαίωση τώρα.

2. Το 2015 ερευνητές από το πανεπιστήμιο Reading βρήκαν ότι ο χυμός άγριου μύρτιλου βοηθάει στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης τα παιδιά του δημοτικού.

3. Το 2011 μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων βρήκε ότι όποιοι καταναλώνουν ψάρια που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα έχουν καλύτερη απόδοση σε πνευματικές εργασίες. 

4. Να πίνεις χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα καθώς βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 από το πανεπιστήμιο του Reading. Δεν φωνάζει άδικα η μαμά σου κάθε πρωί.

5. Το σπανάκι μπορεί να κάνει το μυαλό σου να δουλεύει καλύτερα και να γίνει πιο...νεανικό κατά 11 χρόνια, σύμφωνα με τους μελετητές του πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο. Το ίδιο ισχύει και για τα φυλλώδη λαχανικά, γενικότερα. 

Σε αφήνω τώρα, πάω για παγωτό!
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares