FOOD
To έλαιο καρύδας δεν είναι τόσο υγιεινό όσο νομίζαμε...
Άσχημα τα νέα που μας έρχονται από την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας.
Μπορεί τον τελευταίο καιρό να είχε γίνει εξαιρετικά διάσημο ως αντικατάστατο λιπαρών υλών που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα, όμως μάλλον πρέπει να το σκεφτούμε πριν το βάλουμε για τα καλά στη ζωή μας. Ο λόγος για το έλαιο καρύδας, το οποίο μάλλον δεν είναι τελικά και η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε...
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, όπως ακριβώς το βούτυρο και τα ζωικά λίπη.
Δες ποσοστά:
82% των λιπαρών του ελαίου καρύδας είναι κορεσμένα
63% των λιπαρών του βουτύρου είναι κορεσμένα
50% του μοσχαρίσου κρέατος είναι κορεσμένα
Τα συγκεκριμένα λιπαρά, σύμφωνα με μια μερίδα επιστημόνων, συμβάλλουν στην άυξηση των επιπέδων της "κακής" χοληστερόλης. Με λίγα λόγια, αναφέρουν από την Ένωση, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να στηρίζουν όλα όσα λέγονται για τα οφέλη του έναντι άλλων πηγών κορεσμένων λιπαρών.
Και τώρα τι; Αρχικά ψυχραιμία και μετά, ελαιόλαδο και ηλιέλαιο. Σύμφωνα με την Ένωση, η αντικατάταση των κορεσμένων λιπαρών με ακόρεστα φυτικά λίπη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.