FOOD
Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις litchi φέτος
Το αντιοξειδωτικό φρούτο που ζητάει η επιδερμίδα σου.
Είναι αυτά τα κόκκινα (ή πορτοκαλορόζ) φρουτάκια, σαν σμέουρα μοιάζουν αλλά πιο μεγάλα, με λευκή σάρκα, ζουμερά και με γεύση σταφυλιού.
Τα έχεις δοκιμάσει ποτέ; Αν δεν το έχεις κάνει, γεύσου τα τώρα στις διακοπές σου!
Και θα σου πω αμέσως το γιατί:
- Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C, που είναι αναγκαία για τη σύνθεση του κολλαγόνου και την ελαστικότητα του δέρματος. Είναι δηλαδή το τέλειο αντιοξειδωτικό ενώ ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
- Περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών Β, όπως βιταμίνη Β6, αλλά και κάλιο, θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και χαλκό.
Και δεν είναι μόνο αυτό:
- Βοηθούν στη διαδικασία της πέψης και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα.
- Έχουν ισχυρή δράση κατά των ιών.
- Συντελούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
- Συντελούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
- Βοηθούν στο αδυνάτισμα, ως πηγή διαιτητικών ινών.
- Αντιμετωπίζουν φλεγμονές, γιατί είναι πλούσια σε φλαβανόλη.
-Δυναμώνουν τα οστά, μέσω των μετάλλων που έχουν (μαγνήσιο, φώσφορος, σίδηρος, μαγγάνιο, χαλκός).
Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι έχουν αρκετή ζάχαρη, οπότε καλό είναι να αποφύγεις την υπερκατανάλωσή τους. Αλλά και πάλι, πόσα litchi θα φας, πες μου!