Skip to main content

FOOD

Να τι δεν πρέπει να βάζεις ποτέ στο τηγάνι

Ούτε πρωί, ούτε βράδυ με αυτό το λάδι.



Σου έχω κουίζ: Ποιο είναι το καλύτερο λάδι του κόσμου; Μην το σκέφτεσαι, φυσικά το ελαιόλαδο. Πόσο τυχεροί είμαστε που παράγεται στη χώρα μας ενώ έξω το αγοράζουν σαν χρυσάφι. 

Pixel
Pixel

Και ξέρεις καλά ότι ο προτιμότερος τρόπος να το απολαμβάνεις είναι να το τρως ωμό ή να το προσθέτεις στο τέλος του μαγειρέματος.

Εντάξει, ακόμα κι εμείς που προσέχουμε τη διατροφή μας, μια φορά στο τόσο ένα τηγάνι θα το βάλουμε, μια τηγανητή πατατούλα θα την φτιάξουμε. Εγώ, μέχρι τώρα, χρησιμοποιούσα ηλιέλαιο. Όχι πια και δες το γιατί. 

Μια βρετανική μελέτη ασχολήθηκε με το τηγάνισμα τροφών σε διάφορα λίπη και ανέλυσε διεξοδικά το τηγάνισμα με ηλιέλαιο, σπορέλαιο, αραβοσιτέλαιο, λάδι από ελαιοκράμβη, ελαιόλαδο (παρθένο και μη) και λίπος χήνας.

Και το συμπέρασμα ήταν, καταρχάς το αναμενόμενο, ότι δηλαδή το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο λάδι, ενώ πολύ υγιεινά είναι και το βούτυρο (ναι, ναι) και το λίπος χήνας (εγώ δεν το χρησιμοποιώ, δεν ξέρω για σένα).

Ποια βγήκαν όμως τα πλέον απαγορευτικά; 
Το ηλιέλαιο και το αραβοσιτέλαιο! Και σε ποια κουζίνα δεν υπάρχουν;

Οι ερευνητές είπαν ότι αυτά τα δύο λάδια έχουν πάρα πολλά πολυακόρεστα για αυτό δεν πρέπει να θερμαίνονται πολύ, να μην μαγειρεύονται και να τρώγονται μόνο ωμά.

Εγώ θα τους ακούσω, εσύ;

    
    

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

Προτεινόμενα

CELEBS

Nemo: Αυτό είναι το non-binary φαβορί για τη νίκη στη Eurovision!

Με το «Code» μιλάει για το ταξίδι προς την ανακάλυψη της ταυτότητάς του