Skip to main content

FOOD

Το πλέον απαραίτητο λαχανικό για τις αμετανόητες καπνίστριες

Όταν δεν έχεις γράψει «το κόβω» στις new year’s resolutions...



Αμάν πια, πότε θα σταματήσεις το κάπνισμα; Οι φίλοι σου σού το λένε συνεχώς. Το παιδί σου διαμαρτύρεται και ο άντρας σου σε κοιτάζει με οίκτο. Εσύ όμως ακόμα να το αποφασίσεις. 

Είναι καθαρά εγκεφαλικό θέμα η διακοπή του καπνίσματος και εάν ήθελες να κάνεις ένα τεράστιο δώρο στον εαυτό σου σίγουρα θα ήταν αυτό. 

Μέχρι τη μεγάλη απόφαση, μάθε ότι υπάρχει ένα σούπερ θρεπτικό λαχανικό που μπορεί να προστατεύει τον οργανισμό σου από τις βλαβερές συνέπειες της νικοτίνης βοηθώντας τον να αποβάλλει μεγάλη ποσότητα αυτής της εθιστικής ουσίας. 

Και αυτό είναι το μπρόκολο, το οποίο περιέχει σημαντική ποσότητα από τις βιταμίνες Β5, C, B, που είναι υπεύθυνες για το χειρισμό σημαντικών διαδικασιών στο σώμα σου. 

Πώς λειτουργεί; Τρώγοντας μπρόκολο αναπληρώνεις τη βιταμίνη C που έχεις ανάγκη εξαιτίας του καπνίσματος ενώ επίσης αυτή η διατροφική συνήθεια διατηρεί το μεταβολισμό σου σταθερό. 

Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι προστατεύει τα πνευμόνια σου από τις τοξίνες καθώς το γονίδιο NRF2 που περιέχει λειτουργεί ως ασπίδα στην επίθεση που δέχονται οι πνεύμονές σου.

Ξεκίνα, λοιπόν, να τρως μπρόκολο και μην το σταματήσεις ούτε όταν πεις αντίο στο τσιγάρο για πάντα.   
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός