Δείπνο με πολλούς φίλους! - AllYou.gr

Search

 

Δείπνο με πολλούς φίλους!

Ήξερες ότι οι διατροφικές επιλογές τους επηρεάζουν και τις δικές σου; 

> FOOD ::
13 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου, προτίμησε να τρως με τους πιο… λιτοδίαιτους της παρέας σου. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από αμερικανική έρευνα, που έδειξε ότι τείνουμε να τρώμε ότι και οι άνθρωποι με τους οποίους είμαστε στο τραπέζι. 

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, με επικεφαλής την Δρ Μπρέννα Έλλισον, ανέλυσε τις παραγγελίες 1.459 εθελοντών που είχαν φάει ανά ομάδες.  Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως τα άτομα που γευμάτιζαν στο ίδιο τραπέζι έτειναν να διαλέγουν κύρια πιάτα που δεν ήταν ακριβώς ίδια, αλλά άνηκαν στην ίδια κατηγορία. Για παράδειγμα, αν ένας είχε παραγγείλει μπιφτέκι με μανιτάρια, κάποιος άλλος είχε παραγγείλει μπιφτέκι με μπλε τυρί. 

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, «Θέλουμε να διαφέρουμε από τους φίλους μας, αλλά όχι πολύ. Οι φίλοι παίζουν ρόλο στο τι παραγγέλνουμε εν μέρει επειδή οι άνθρωποι έχουμε μια φυσική τάση να θέλουμε να ανήκουμε σε μια ομάδα. Επίσης, επειδή υπήρχαν τόσες πολλές επιλογές στο μενού, οι συμμετέχοντες στο πείραμα έτειναν να ακούνε τις παραγγελίες των φίλων τους και έτσι δεν χρειαζόταν να διαβάσουν ολόκληρο τον κατάλογο». 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Baby, It's Too Hot Outside!

Τα Dos και Dont's για να επιβιώσεις από τον καύσωνα