Skip to main content

FOOD

Κομμένο το ποτό, λέει νέα έρευνα

Πάει και το ένα ποτηράκι που ήξερες.



Εντάξει, δεν λέω, δεν είναι ό,τι καλύτερο να διαβάζεις έρευνες για την κατανάλωση αλκοόλ πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, καθώς μόλις προχθές ήσουν στα beach bars ή στα ταβερνάκια και του έδινες να καταλάβει.

Κι όμως, δεν μπορώ να παραβλέψω μια νέα έρευνα που διάβασα στο Time σύμφωνα με την οποία το αλκοόλ δεν έχει κανένα όφελος ούτε κι όταν κρατάμε το μέτρο.

Αμάν, τι νέα είναι αυτά; Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι ένα ποτό τη μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Αντιθέτως, έχει και οφέλη στην υγεία μας.  

Στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον όμως έχουν άλλη γνώμη καθώς οι επιστήμονες εκεί, κατόπιν έρευνας, υποστηρίζουν ότι καμία ποσότητα αλκοόλ δεν είναι ασφαλής για την υγεία μας. Ούτε λίγο, ούτε ένα στο τόσο. Ούτε τίποτα.

Οι ειδικοί ανέλυσαν εκατοντάδες άλλων ερευνών που έχουν γίνει για την κατανάλωση αλκοόλ σε όλο τον κόσμο και κατέληξαν στο ότι το ποτό είναι ο έβδομος παράγοντας που οδηγεί σε πρόωρο θάνατο. Φυσικά όσο πιο πολύ πίνεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να αποχαιρετίσεις τον μάταιο τούτο κόσμο. 

Ξέχνα το γνωστό και αγαπημένο «λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τ’ αγόρι μου», μην σου πω ότι θα σταματήσω να βλέπω και το «Στην υγειά μας». Περιμένω αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα. Δεν είναι ζωή αυτή.   

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.