5 κίνδυνοι που κρύβουν οι μπανάνες

Το ξεγύμνωμα της κίτρινης φλούδας.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Τις βρίσκεις παντού, είναι εύκολο να μπουν στην τσάντα, τρώγονται ευχάριστα, αποτελεούν ιδανικό σνακ για τη δουλειά, αρέσουν σε όλους. 

Έχεις όμως σκεφτεί ότι οι αγαπημένες σου μπανάνες ενδέχεται να κρύβουν και ορισμένους κινδύνους; Δες ποιοι μπορεί να είναι αυτοί:

1. Καλό και ωφέλιμο το κάλιο που περιέχει η μπανάνα αρκεί να μην το παρακάνεις με την κατανάλωσή της καθώς το πολύ κάλιο τείνει να γίνεται επιβλαβές. Κυρίως εάν έχεις πρόβλημα με τα νεφρά σου. 

2. Εάν λαμβάνεις βήτα-αναστολείς σημαίνει ότι πάσχεις από καρδιακές παθήσεις. Σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται η μετριοπαθής κατανάλωση τροφών που περιέχουν κάλιο, όπως οι μπανάνες.

3. Μήπως ανήκεις στην κατηγορία όσων υποφέρουν από ημικρανίες; Το ξέρεις ότι δεν πρέπει να τρως απάνω από μισή μπανάνα κάθε μέρα;

4. Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν αλλεργία στις μπανάνες. Και καλά εάν το ξέρεις. Εάν όχι; Πολύ σύντομα θα το αντιληφθείς από τα συμπτώματα σε στόμα και λαιμό. Και φυσικά δεν θα θέλεις ούτε ζωγραφιστές να τις ξαναδείς.

5. Εάν φας πολλές μπανάνες (αλήθεια, πόσες μπορείς να φας μονοκοπανιά;) υπάρχει περίπτωση να φουσκώσεις, να έχεις αέρια και να υποφέρεις από κράμπες στο στομάχι. 

Συμπέρασμα; Τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. Και φυσικά, μέτρον άριστον. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares