7 τροφές που σου προκαλούν καούρες

Δεν έχεις χειρότερο

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

 Ένα μεσημεράκι των διακοπών που πέρασαν και ενώ είχα καθίσει στο τραπέζι να φάω με τους δικούς μου το φαγητάκι που είχα φτιάξει, με έπιασε ξαφνικά μια πολύ πολύ ενοχλητική καούρα (πολύ άσχημη λέξη, αλήθεια είναι).

Από την εγκυμοσύνη είχε να με πιάσει, δέκα χρόνια δηλαδή και βάλε. Μα, τι είχε συμβεί; Προσπαθούσα να σκεφτώ τι είχα φάει την προηγούμενη ημέρα. Μόλις 5 κουραμπιέδες (έκανα το ρεκόρ μου, μην το σχολιάσεις) και 3 πορτοκάλια το βράδυ. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα πορτοκάλια την έκαναν τη δουλειά. Αυτά τα όξινα. Αλήθεια λέω.

Επειδή όμως ένιωσα πολύ δυσάρεστα, αποφάσισα να μην την ξαναπατήσω και έψαξα ποιες τροφές προκαλούν καούρα. Για δες κι εσύ:

1. Χυμοί: Όλα τα εσπεριδοειδή είναι όξινα. Για να δεις πόσο δίκιο έχω.

2. Πικάντικα και καυτερά: Και εμένα μου αρέσουν αυτές οι γεύσεις αλλά εάν δεν τις αντέχεις, άστο καλύτερα. 

3. Ντομάτες: Ανεβάζουν το γαστρικό οξύ από το στομάχι στο στόμα. Πάει και το λυκοπένιο, τέλεια. 

4. Πολλά λιπαρά: Μπορεί η μπριζόλα σου να μην είναι όξινη, σίγουρα όμως είναι πλούσια σε λιπαρά, γεγονός που φέρνει κάψιμο στο στομάχι. 

5. Δυόσμος: Οι ειδικοί τον ενοχοποιούν. Καλέ, ούτε στο κοκτέιλ;

6. Αλκοόλ: Τι λέγαμε για κοκτέιλ; Εάν του δώσεις και καταλάβει, έχεις τις καούρες στο τσεπάκι. 

7. Καφές και ανθρακούχα: Όλα μας τα στερήσατε, έναν καφέ δεν μπορούμε να πιούμε; Καλά, ας μην είμαι υπερβολική, μπορούμε, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα αναψυκτικά- άσε που κάνουν και κυτταρίτιδα. 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!