Πώς να κάνετε τη διατροφή σας οικογενειακή υπόθεση;

Ο Dr. Πάρης Παπαχρήστος συμβουλεύει...

Νίκος Κοντομήτρος

Έφθασε και η παγκόσμια ημέρα της Οικογένειας. Καιρός, λοιπόν, να κάνουμε και τη διατροφή μας οικογενειακή υπόθεση. Και για αυτό, είναι εδώ, ο Πάρης Παπαχρήστος. Ο κύριος Παπαχρήστος είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, κάτοχος Msc., ιδρυτής του «MedNutrition» και σε συμβουλεύει:

#1 Να τρώτε οικογενειακά το βραδινό σας. Το οικογενειακό δείπνο αποτελεί μία ιδανική περίσταση για κοινωνική συναναστροφή των μελών της οικογένειας που είναι αδύνατη κατά την διάρκεια της ημέρας. Έτσι, επιτρέπει στους γονείς να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και να ενθαρρύνουν την υιοθέτηση καλύτερων διατροφικών συμπεριφορών στα παιδιά.

#2 Χάστε βάρος οικογενειακά. Η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας -και η πρόληψή της- ξεκινά από το σπίτι. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πιθανές ανθυγιεινές συμπεριφορές της οικογένειας να αλλάξουν και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον υγιούς βάρους. Να τρώτε υγιεινά. Και εσείς και τα παιδιά σας

#3 Αυξήστε τον χρόνο των Οικογενειακών Γευμάτων. Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα για το γεύμα σας.  Η οποία να εξυπηρετεί όλους. Μοιραστείτε την προετοιμασία του τραπεζιού με τα παιδιά σας δίνοντάς τους πρωτοβουλίες και συμφωνήστε μαζί τους τους κανόνες του τραπεζιού. Κάν’το το σαν ένα παιχνίδι.

#4 Ασκηθείτε! Βγείτε έξω, ασκηθείτε, περπατήστε, τρέξτε. Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ενήλικα και ποτέ τόσο νωρίς για ένα παιδί για να ξεκινήσουν μία δραστηριότητα. Αλλάξτε συνήθειες και τρόπο ζωής.

Family Rules!

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares