Skip to main content

FOOD

Πώς να κάνετε τη διατροφή σας οικογενειακή υπόθεση;

Ο Dr. Πάρης Παπαχρήστος συμβουλεύει...


Νίκος Κοντομήτρος

Έφθασε και η παγκόσμια ημέρα της Οικογένειας. Καιρός, λοιπόν, να κάνουμε και τη διατροφή μας οικογενειακή υπόθεση. Και για αυτό, είναι εδώ, ο Πάρης Παπαχρήστος. Ο κύριος Παπαχρήστος είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, κάτοχος Msc., ιδρυτής του «MedNutrition» και σε συμβουλεύει:

#1 Να τρώτε οικογενειακά το βραδινό σας. Το οικογενειακό δείπνο αποτελεί μία ιδανική περίσταση για κοινωνική συναναστροφή των μελών της οικογένειας που είναι αδύνατη κατά την διάρκεια της ημέρας. Έτσι, επιτρέπει στους γονείς να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και να ενθαρρύνουν την υιοθέτηση καλύτερων διατροφικών συμπεριφορών στα παιδιά.

#2 Χάστε βάρος οικογενειακά. Η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας -και η πρόληψή της- ξεκινά από το σπίτι. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πιθανές ανθυγιεινές συμπεριφορές της οικογένειας να αλλάξουν και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον υγιούς βάρους. Να τρώτε υγιεινά. Και εσείς και τα παιδιά σας

#3 Αυξήστε τον χρόνο των Οικογενειακών Γευμάτων. Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα για το γεύμα σας.  Η οποία να εξυπηρετεί όλους. Μοιραστείτε την προετοιμασία του τραπεζιού με τα παιδιά σας δίνοντάς τους πρωτοβουλίες και συμφωνήστε μαζί τους τους κανόνες του τραπεζιού. Κάν’το το σαν ένα παιχνίδι.

#4 Ασκηθείτε! Βγείτε έξω, ασκηθείτε, περπατήστε, τρέξτε. Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ενήλικα και ποτέ τόσο νωρίς για ένα παιδί για να ξεκινήσουν μία δραστηριότητα. Αλλάξτε συνήθειες και τρόπο ζωής.

Family Rules!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά