Ένα καφεδάκι την ημέρα το γιατρό κάνει πέρα! - AllYou.gr

Search

 

Ένα καφεδάκι την ημέρα το γιατρό κάνει πέρα!

4 λόγοι να πεις "YES" στον καφέ

21 Μαϊου 2019
Συντάκτης : Νίκος Κοντομήτρος

Σίγουρα, χρειάζεσαι ένα καφεδάκι για να ξυπνήσεις. Μπορεί και δύο. Και, σίγουρα, οι φίλοι (που δεν είναι λάτρεις του συγκεκριμένου ροφήματος) θα σε επικρίνουν για αυτό. Ξέρουν, όμως, ότι ο καφές (όταν καταναλώνεται σε λογικά πλαίσια) κάνει καλό;

Σημείωσε αυτή την τετράδα, γιατί θα σου χρειαστεί 😉

#1 Ο Καφές αδυνατίζει.

Αποδεικνύεται και επιστημονικά πλέον. Οπότε, δεν αναφέρομαι σε αστικό μύθο. Η καφεΐνη βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού επομένως και στην καύση των επιπλέον θερμίδων. Μειώνει τη λιγούρα για ζάχαρη και αποτελεί τέλειο χωνευτικό. Είναι και το κατάλληλο ρόφημα πριν την άσκηση (αμέ!)

#2 Ο Καφές βοηθά στη μνήμη.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, αν καταναλώνεις καφέ τις πρώτες πρωινές ώρες, θέλω να ξέρεις ότι διαθέτεις καλύτερη αντίληψη, πιο δυνατή μνήμη και μεγαλύτερη ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών.

#3 Ο Καφές σε κάνει χαρούμενη.

Συγκεκριμένα, διεγείρει το νευρικό σου σύστημα (γνωστή και cliché η ατάκα) και, με αυτόν τον τρόπο, κινητοποιεί την παραγωγή αδρεναλίνης και ντοπαμίνης – των ορμονών της ευτυχίας δηλαδή.

 #4 Ο Καφές περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αισθάνεσαι δικαιωμένη; Και καλά κάνεις, αφού ένα καφεδάκι την ημέρα το γιατρό κάνει πέρα. Έρευνες έδειξαν ότι ο καφές προστατεύει από τον καρκίνο στο συκώτι και τη νόσο Πάρκινσον.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: To eat or not to eat?

Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα

3 easy tips για να αποκτήσεις bikini body

πριν το ημερολόγιο δείξει... Ιούλιο - Προλαβαίνεις!