Skip to main content

FOOD

3+1 "ύπουλες" συνήθειες που σε παχαίνουν χωρίς να το καταλάβεις

Don't do them again!


Νίκος Κοντομήτρος

Θες να αδυνατίσεις και, παρά την προσπάθεια, που κάνεις δεν μπορείς με τίποτα; Σε νιώθω. Εγώ και άλλοι τόσοι γύρω μας. Είναι αυτό το άτιμο συναίσθημα, το οποίο σε φθάνει στην απόγνωση.

Αλλά, πριν φθάσεις στο σημείο αυτό, μήπως να ρίξεις μία ματιά σε αυτή τη λίστα, που είναι γεμάτη από τα λάθη που κάνουμε (στη διατροφή, μόνο, ευτυχώς!);

#1 Τρως πολύ γρήγορα

Σου φαίνεται αστείο και ασήμαντο; Δεν είναι. Οι διατροφολόγοι, ανά την υφήλιο, υποστηρίζουν ότι όσο πιο γρήγορα τρώμε, τόσο μειώνονται οι δυνατότητες του οργανισμού μας να ενσωματώσει και να επεξεργαστεί την τροφή. Επομένως, τρώω γρήγορα = παίρνω βάρος.

#2 Δεν προσέχεις τι τσιμπάς όταν είσαι έξω

Βγαίνεις για ένα ποτό και δεν αφήνεις ούτε δείγμα ξηρού καρπού ή του οποιουδήποτε σνακ έρχεται μαζί με το ποτό σου ως συνοδευτικό; Πας σε ένα εστιατόριο και αδειάζεις το κουβέρ; Νομίζω, ότι μόλις βρήκες το δεύτερο λάθος.

#3 Δεν τρως μικρά και τακτικά γεύματα

Δεν αρκεί απλά να τρως υγιεινά. Δεν αρκεί απλά να τρως λίγο. Πρέπει ταυτόχρονα να τρως τακτικά. Να χωρίζεις τα γεύματα της ημέρας σου σε ζώνες, γιατί πολύ απλά ακανόνιστο πρόγραμμα = κακός μεταβολισμός.

#(+1) Πίνεις πολλά αναψυκτικά

Οι περισσότεροι πίνουν, τουλάχιστον, ένα αναψυκτικό την ημέρα. Στην καλύτερη περίπτωση (για να είμαστε ειλικρινείς). Ξέρεις, όμως, ότι όλα τα αναψυκτικά περιέχουν ασπαρτάμη, μια τεχνητή γλυκαντική ουσία που αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης και εκτός από παχυντικό είναι και απίστευτα ανθυγιεινή; Άρα, με μέτρο τα αναψυκτικά!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός