Skip to main content

FOOD

Δίνεις Πανελλήνιες;

3+1 SOS Tips για να αποδώσεις καλύτερα


Νίκος Κοντομήτρος

Αύριο ξεκινά (ίσως) το μεγαλύτερο μαρτύριο που έχει να περάσει ένας 18χρονος, τη σημερινή εποχή. Ναι, ξεκινούν οι Πανελλήνιες. Όχι, τα ατελείωτα ξενύχτια διαβάσματος συνεχίζονται κανονικά. Για αυτό, πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου, καθώς ένα καλό γεύμα σου εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση στις εξετάσεις.

#1 Φάε ένα καλό πρωινό

Είτε δίνεις μάθημα στις 8 είτε λίγο αργότερα, φρόντισε να ανοίξεις τα μάτια σου λίγο πιο νωρίς (από ό,τι έχεις προγραμματίσει), προκειμένου να πάρεις το πιο θρεπτικό ενεργειακά πιάτο της ημέρας. Το πρωινό θα σε  βοηθήσει στη μνήμη, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον κίνδυνο να ζαλιστείς και να μην δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό στις εξετάσεις.

#2 Μην παραλείπεις κάποιο γεύμα

Όσο περιττή συμβουλή και αν σου ακούγεται, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Σύμφωνα με ειδικούς, για να μπορεί ο οργανισμός να τροφοδοτεί τον εγκέφαλο, θα πρέπει να τρως ένα γεύμα ή σνακ κάθε 2-3 ώρες, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, θα αποφύγεις και οποιαδήποτε παρενέργεια του άγχους, όπως τον πονόκοιλο.

#3 Βρες τροφές με σίδηρο και «καλά» λιπαρά

Ήξερες ότι η πρόσληψη λίπους, ειδικότερα των ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, είναι αναγκαία για την πνευματική σου ανάπτυξη; Για αυτό, προτίμησε ψάρια, όπως σαρδέλες, σολομό, τόνο, αλλά και το «κόκκινο» κρέας. Μάλιστα, μπορείς να συνοδεύσεις αυτές τις τροφές με ρύζι.

#4 Οπλίσου με βιταμίνες

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι. Προτίμησε, στη συνέχεια, δροσερά φρούτα και λαχανικά. Τόσα νόστιμα φρούτα εποχής έχουμε! Μην τα τσιγκουνευτείς.

Καλή σου επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»