Skip to main content

FOOD

7 τροφές με λιγότερες από 40 θερμίδες!

Μπορείς να τις βρεις παντού και κοστίζουν λιγότερο από 5 ευρώ


Νίκος Κοντομήτρος

Η θεωρία πως μόνο ότι έχει πολλές θερμίδες είναι και νόστιμο έχει διαψευσθεί εδώ και πολλά χρόνια. Αρκετές έρευνες, μάλιστα, τονίζουν ότι, εν τέλει, όσο πιο ανάλαφρο είναι το φαγητό σου τόσο πιο «ζωντανή» και υγιής νιώθεις.

Για αυτό, σήμερα, θα σου συστήσω 7 τροφές, που μπορείς να τις βρεις παντού. Κυριολεκτικά παντού. Μπορεί να είναι ήδη στο ψυγείο σου και να μη το γνωρίζεις.

#1 Ντομάτες

Μία μέτρια ντομάτα σε «φορτώνει» με 22 – 25 θερμίδες. Όμως, το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τις επιβλαβείς ακτίνες UV, μπορεί να αποτρέψει ορισμένους καρκίνους και να μειώσει τη χοληστερόλη.

#2 Σπανάκι

Μόλις 7 θερμίδες ανά κουπάκι. Πλούσιο σε σίδηρο, φολικό οξύ και βιταμίνη C και Κ, β-καροτένιο και λουτεΐνη, συστατικά που κάνουν την επιδερμίδα σου λαμπερή.

#3 Καρότο

Αν δεν το φάει ο Bugs Bunny, τότε τρέξε να τα απολαύσεις. Τα πορτοκαλί αυτό λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φυλλικό οξύ, ενώ δίνει μόνο 22 θερμίδες (ανά μικρό φλιτζάνι).

#4 Ρόκα

Αυτό το πιπεράτο λαχανικό είναι εκπληκτικά χαμηλό σε θερμίδες (μόλις 4 ανά φλιτζάνι), ενώ είναι πλούσιο σε θρεπτικές ίνες. Αν θες φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C και K, κάλλιο και πολλά αντιοξειδωτικά, τότε βάλε ρόκα στη σαλάτα σου.

#5 Μπρόκολο

Με μόλις 31 θερμίδες, σου προσφέρει φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το μπρόκολο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού.

#6 Παντζάρια

Μωβ, νόστιμα, γλυκά και υγιεινά. Και χορταστικά (πίστεψε με). Προσφέρουν ενέργεια και περιέχουν  σίδηρο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και κάλιο. Μπορείς να το απολαύσεις ως σαλάτα. Και θα πάρεις μόλις 37 θερμίδες.

#7 Grapefruit

Μοιάζει με λεμόνι και πορτοκάλι, αλλά δεν είναι. Περιέχει βιταμίνη C, φολικό οξύ και κάλιο, μαζί με πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που είναι ισχυρός σύμμαχος κατά της αθηροσκλήρωσης. Σου κάνει καλό στην υγεία και σε φουσκώνει με μόλις 38 θερμίδες.

Καλή σου όρεξη!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού