Skip to main content

FOOD

Θες να αδυνατίσεις; Θες τον υδατάνθρακα σου!

Ναι, είναι αλήθεια!


Νίκος Κοντομήτρος

Ναι, καλά διάβασες (και διαβάζεις). Αν θες να αδυνατίσεις, τότε μην αποκλείσεις τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σου. Και ας σου έχουν πει το αντίθετο. Ο υδατάνθρακας βοηθά στην απώλεια κιλών. Και ας μην το πιστεύεις (ακόμη).

Όλες οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι οι υδατάνθρακες δεν είναι εχθρός της σιλουέτας σου και πως, όχι μόνο μπορείς να τους καταναλώνεις αλλά και πρέπει, γιατί σε  βοηθούν να έχεις ενέργεια, να μη νιώθεις πείνα, ενώ κάποια είδη αυξάνουν το μεταβολισμό σου.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε:

#1 Βρώμη

Είναι η βασίλισσα των σύνθετων (καλών) υδατανθράκων, της κατηγορίας εκείνης που σε χορταίνουν γρήγορα και, το σημαντικότερο, περιορίζουν την όρεξη σου μέσα στην ημέρα.

#2 Γλυκοπατάτα

Αυτός ο νόστιμος υδατάνθρακας και σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την επιθυμία σου για γλυκό. Και όλα αυτά με μόλις 28 θερμίδες ανά γλυκοπατάτα.

#3 Κινόα

Το πιο διαδεδομένο superfood είναι υδατάνθρακας. Υδατάνθρακας που σου προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για να «επιβιώσεις» στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά και πολλές φυτικές ίνες.

#4 Όσπρια

Αποτελούν το καλύτερο συνοδευτικό για το φαγητό σου, αφού περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπουν την κατανάλωση πιο λιπαρού φαγητού. Συνδύασε τα με την κινόα και θα δεις απίστευτα αποτελέσματα

#5 ΠοπΚορν

Last but (obviously) not least. Όχι μόνο δε σε παχαίνει, αλλά μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις την επιθυμία σου για κάτι πιο… ανθυγιεινό, όπως, για παράδειγμα, τα πατατάκια.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική