Εντάξει τι ακριβώς είναι η δίαιτα Keto και γιατί όλοι μιλούν γι αυτήν;

Χάσε βάρος τρώγοντας....λιπαρά!

Ρόμυ Μελάνι

Στις αρχές του φθινοπώρου και χωρίς προειδοποίηση, ανακοίνωσα στον φίλο μου τρεις λέξεις που σ' ορκίζομαι, κανένα boyfriend δεν θέλει να ακούσει στην αρχή της σεζόν: "Εγώ πάω keto."
Στα τέλη του Αυγούστου αισθανόμουν υποτονική, άμορφη και γενικά αδύναμη. Είχα βάλει και τα απαιτούμενα κιλά που παίρνεις κατά το πρώτο ήσυχο έτος της σχέσης  και ενώ η δύναμη της αγάπης είναι τέτοια που δεν έχει νόημα αν είσαι λίγο πιο juicy, η δύναμη των καταπιεστικών κανόνων του σώματος είναι τέτοια που σε προκαλεί να επιλέξεις μια διατροφή. Επιπλέον, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να ζήσω μόνο με ινδικό delivery.
Τι είναι λοιπόν η «κετογενική διατροφή»; " Aυτό το σχέδιο διατροφής έχει να κάνει με την ελαχιστοποίηση των υδατανθράκων στο πιάτο σου και την αύξηση των λιπών σ’ αυτό, έτσι ώστε το σώμα σου να χρησιμοποιήσει το λίπος ως μορφή ενέργειας" λέει ο Scott Keatley, R.D., της Keatley Medical Nutrition Therapy.


Πρόκειται για ένα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες σχέδιο διατροφής. Τα αστέρια του Χόλιγουντ και οι αθλητές όπως η Halle Berry, η Adriana Lima και ο David Bekham είναι ορκισμένοι keto fans.

Φαίνεται περίεργο, τρως  λίπος για να χάσεις λίπος; Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει με την συγκεκριμένη διατροφή.

Ενώ το σώμα και οι ανάγκες του καθενός είναι ελαφρώς διαφορετικές, αυτό συνήθως μεταφράζεται σε:

60 έως 75 τοις εκατό των θερμίδων σου από το λίπος

15 έως 30 τοις εκατό των θερμίδων σου από πρωτεΐνες

5 έως 10 τοις εκατό των θερμίδων σου από τους υδατάνθρακες.

Αυτό συνήθως σημαίνει ότι δεν καταναλώνεις περισσότερο από 50 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα (μερικοί αυστηροί keto dieters επιλέγουν μόνο 20 γραμμάρια την ημέρα).

Μετά από περίπου δύο έως επτά ημέρες μετά από τη δίαιτα κέτο, πηγαίνεις σε κάτι που ονομάζεται κέτωση η κατάσταση δηλαδή που εισέρχεται στο σώμα σας όταν δεν έχει αρκετούς υδατάνθρακες για να χρησιμοποιήσουν τα κύτταρα σου για ενέργεια. "Τότε ξεκινάει ο οργανισμός  να φτιάχνει κετόνες, τις  οργανικές ενώσεις που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από το σώμα, αντί για εκείνους τους υδατάνθρακες που λείπουν. Σε αυτό το σημείο, το σώμα σου αρχίζει επίσης να καίει λίπος για περισσότερη ενέργεια" λέει ο Beth Warren, R.D., ιδρυτής της Beth Warren Nutrition και συγγραφέας του Living A Real Life With Real Food.

Mην χάσεις, με τίποτα όμως, με το Εθνος αυτής της Κυριακής, τον απόλυτο οδηγό της δίαιτας Keto. Με γρήγορα και απλά βήματα, χάσε βάρος με την πιο trendy διατροφή των ημερών. 

 

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!