Skip to main content

FOOD

Γιατί πεινάω όλη την ώρα;

… ενώ μόλις έφαγα!

 


Κωνσταντίνα Κύρκου

 

 Σίγουρα θα έχεις πιάσει τον εαυτό σου, έστω και μια φορά, να λιγουρεύεται κάτι γλυκό ή αλμυρό ενώ μόλις έχεις σηκωθεί από το τραπέζι. Αν έμεινες σε αυτή την μια και μοναδική φορά, είναι οκ, αν όμως πεινάς συνέχεια ενώ έχεις ήδη φάει, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Αναμφίβολα, η στέρηση δημιουργεί έντονα το αίσθημα πείνας και είναι λογικό λοιπόν, όταν κάνεις δίαιτα να σκέφτεσαι συχνά το φαγητό. Όμως όταν απλά ακολουθείς μια «ελεύθερη» διατροφή γιατί να συμβαίνει αυτό, αναρωτιέσαι. Η αλήθεια είναι πως το να αισθάνεσαι διαρκώς πείνα, είναι ενοχλητικό και σε εμποδίζει πρακτικά στην καθημερινότητα σου αφού δεν συγκεντρώνεσαι εύκολα, έχεις εκνευρισμό, νιώθεις πως σου λείπει ενέργεια κ.α.  Από την άλλη, η κατάσταση αυτή σε οδηγεί να τσιμπολογάς συνέχεια κάτι που ασφαλώς επηρεάζει άμεσα το βάρος σου. Για να σταματήσεις να αναρωτιέσαι γιατί σου συμβαίνει αυτό, ορίστε μερικοί «κακοί» λόγοι:

 

 

Τρως βιαστικά. Όταν καταναλώνεις πολύ γρήγορα το γεύμα σου, δεν προλαβαίνεις να το απολαύσεις. Σταμάτα να τρως στο πόδι λοιπόν και κάθισε με την ησυχία σου να τελειώσεις το φαγητό σου.

Είσαι αγχωμένη. Βρίσκεσαι σε κατάσταση άγχους και στρες και νομίζεις πως ο μόνος τρόπος που θα σε βγάλει από αυτό το «αδιέξοδο» είναι το φαγητό. Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού το φαγητό δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα.

Τα γεύματα που καταναλώνεις δεν επαρκούν. Δεν είναι σωστό να τρως δύο φορές την ημέρα, επειδή δεν προλαβαίνεις, ούτε πάλι είναι σωστό να τρως πολύ μικρά γεύματα που δεν θα σε χορτάσουν. Ένταξε τα λαχανικά και την πρωτεϊνη στα γεύματά σου και σύντομα το πρόβλημα θα λυθεί.

 

 

Είσαι αφυδατωμένη. Στην ουσία δεν πεινάς αλλά διψάς. Όταν δεν καταναλώνεις πολύ νερό μέσα στην μέρα νιώθεις ένα κενό που πιστεύεις ότι θα γεμίσει με το φαγητό. Ξανασκέψου την επόμενη φορά.

Το foodporn έχει μπει στην ζωή σου. Σταμάτα να ακολουθείς λογαριασμούς στα social που φτιάχνουν λαχταριστά γλυκά και κολασμένα αλμυρά φαγητά. Είναι φυσικό όταν ανοίγεις την αρχική σου και βλέπεις σοκολατένιες τούρτες και muffins με λιωμένα τυριά να σου τρέχουν τα σάλια. Απαλλάξου από τέτοιους πειρασμούς...τώρα!

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;