Skip to main content

FOOD

Food Beauty: 4 συνταγές για μάσκες προσώπου για διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας με βρώσιμα υλικά

Ο δρόμος για λαμπερή επιδερμίδα ξεκινά από την κουζίνα σου και από υλικά που μέχρι τώρα συναντούσες στο πιάτο σου



Έχεις προβλήματα ακμής, λιπαρότητας, ρυτίδες ή ξηρότητα στο δέρμα; Μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα δεν σχετίζεται μόνο με καλά γονίδια, αλλά απαιτεί μια συστηματική ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει τον καθαρισμό, την απολέπιση και την ενυδάτωση του προσώπου σου.

Πολλές γυναίκες και άνδρες επισκέπτονται συχνά την/τον αισθητικό τους για να διατηρήσουν την εμφάνισή τους νεανική και λαμπερή, σίγουρα όμως υπάρχουν και πολύ πιο οικονομικές λύσεις αν προσδοκάς κι εσύ τα παραπάνω. Κι αυτές δεν είναι άλλες από τις σπιτικές μάσκες προσώπου, που εύκολα, γρήγορα και με οικονομικά υλικά μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα του προσώπου μας.

Ακολουθούν τέσσερις απλές συνταγές, για διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας, που θα φτιάξεις μόνη στην κουζίνα του σπιτιού σου με υλικά από το ψυγείο και το ντουλάπι των τροφίμων σου!

Μάσκα για την ακμή

Η ακμή θεωρείται ένα από τα συχνότερα δερματικά προβλήματα παγκοσμίως. Τα σπυράκια δημιουργούνται όταν το σμήγμα, νεκρά δερματικά κύτταρα και βακτήρια μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο φλεγμονή.

Η πρωτεΐνη των αβγών ωστόσο βοηθά σκοτώνοντας τα βακτήρια του δέρματος, γι’ αυτό και μια μάσκα με αυτά ως βασικό συστατικό μπορεί να αποφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στο ακνεϊκό δέρμα.

Υλικά:

2-3 ασπράδια αβγών

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, διαχωρίστε το ασπράδι από τους κρόκους των αβγών. Με έναν δίσκο ντεμακιγιάζ απλώστε το σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, αποφεύγοντας φυσικά την περιοχή των ματιών. Αφήστε το για 10 με 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μη ξεχάσετε να απλώσετε ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο μετά την αφαίρεση της μάσκας.

Μάσκα για λιπαρή επιδερμίδα

Η λιπαρότητα της επιδερμίδας προκαλείται όταν οι πόροι του δέρματος παράγουν περισσότερο σμήγμα από όσο πρέπει. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ακμή και άλλες φλεγμονές.

Οι μπανάνες βοηθούν στην απορρόφηση του σμήγματος, ενώ τα λεμόνια καθαρίζουν τους πόρους. Ο συνδυασμός τους σε μια μάσκα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Υλικά:

1 μπανάνα

10 σταγόνες χυμό λεμονιού

1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Πολτοποιείστε τη μπανάνα σε ένα μπολ. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε την για 15 λεπτά. Αφαιρέστε την με χλιαρό νερό.

Μάσκα για ξηρή επιδερμίδα

Μία ενυδατική μάσκα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να διατηρεί την ενυδάτωση και την ελαστικότητά του, περιορίζοντας επίσης το αίσθημα κνησμού, αλλά και τη θαμπάδα. 

Υλικά:

Μισό αγγούρι

2 κουταλιές της σούπας gel από αλόη

Οδηγίες:

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε το αγγούρι μαζί με την αλόη. Με απαλές κινήσεις, απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ για λίγα δευτερόλεπτα. Αφήστε την για 30 λεπτά και αφαιρέστε την με νερό.

Αντιρυτιδική μάσκα

Οι συστηματικές θεραπείες προσώπου μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών της επιδερμίδας, κάνοντας το δέρμα πιο σφικτό και σφριγηλό.

Η χρήση του αβοκάντο και του κακάου μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ το μέλι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα.

Υλικά:

2 αβοκάντο

1 κουτάλι της σούπας μέλι

2 κουτάλια της σούπας κακάο σε σκόνη

Οδηγίες:

Πολτοποιείστε τα αβοκάντο σε ένα μπολ και μετά προσθέστε το κακάο και το μέλι.

Με απαλές κινήσεις κάντε μασάζ στο πρόσωπο. Αφήστε το μείγμα για 20 λεπτά και ύστερα αφαιρέστε με χλιαρό νερό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department