5 φρούτα που είναι ιδανικά για το πρωινό σου γεύμα

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα δυναμικό energy boost με τη σωστή επιλογή φρούτων

Ναταλία Πετρίτη

Το πρωινό είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και όταν αυτό είναι πλούσιο σε φρούτα, μπορούμε να επωφεληθούμε με δεκάδες τρόπους. Ποια είναι όμως τα κατάλληλα φρούτα για το πρώτο γεύμα μας μέσα στην ημέρα;

Εσπεριδοειδή

Πορτοκάλια, μανταρίνια, grapefruits, ακόμη και λεμόνια και limes σαν συστατικό σε smoothies, τα εσπεριδοειδή είναι μια ιδανική επιλογή για το πρωινό γεύμα, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, φυτικές ίνες και κάλλιο, διαθέτοντας παράλληλα αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύοντας την υγεία της καρδιάς μας.

Μήλα

Οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά των μήλων μας προστατεύουν από τα συμπτώματα του κρυώματος και από τις εντερικές δυσλειτουργίες, ενώ η κερσετίνη που αυτό περιέχει ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ιδιαίτερα αν υποφέρετε από εποχικές αλλεργίες, επιλέξτε τα.

Ακτινίδια

Τα ακτινίδια μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή, είναι όμως ένα εξαιρετικό συστατικό για ένα μπολ φρούτων για πρωινό. Πλούσια σε βιταμίνη C, ενισχύουν τον οργανισμό μας, ενώ η υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες περιορίζει την όρεξή μας για φαγητό μέσα στην ημέρα.

Μπανάνες

Το πιο εύκολο στη μεταφορά φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή για ευεργετικά βακτηρίδια για το έντερό μας. Πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και ιχνοστοιχεία, είναι μια εξαιρετική επιλογή και για τα μικρά παιδιά.

Ρόδι

Το ρόδι σε μορφή χυμού ή ως topping πάνω από ένα γιαούρτι είναι ό,τι πρέπει αν έχετε αυξημένη ανάγκη για βιταμίνη C, αλλά και αν προσέχετε τη σιλουέτα σας. Κι αυτό καθώς η συγκέντρωσή του σε φυτικές ίνες μας κάνει να νιώθουμε γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού, καταναλώνοντας τελικά και μικρότερες ποσότητες φαγητού.

 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares