Skip to main content

FOOD

Χυμοί και φρέσκα φρούτα: Πότε είναι καλύτερο να τα καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα;

Διαβάστε ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας ώστε να καταναλώνετε χυμούς και φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να εκμεταλλεύεστε στο έπακρον τα πολύτιμα οφέλη τους



Τα φρούτα όπως και οι χυμοί από αυτά, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ιδιαίτερα υγιεινά, προσφέροντας πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό μας. Το πότε όμως τα καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας παίζει τεράστιο ρόλο ως προς τα οφέλη που μπορούμε τελικά να απολαύσουμε από αυτά, αλλά και σχετικά με το πόσο θα αυξήσουμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας, μιας που κατά γενική ομολογία περιέχουν μπόλικα σάκχαρα.

Σύμφωνα με διατροφολόγους, οι χυμοί φρούτων είναι καλύτερο να καταναλώνονται έπειτα από έντονη γυμναστική, όταν και το σώμα μας θα έχει ανάγκη να αναπληρώσει θρεπτικά συστατικά και φυσικά σάκχαρα.

Ωστόσο είναι προτιμότερο, σύμφωνα και πάλι με τους ειδικούς, να καταναλώνουμε ολόκληρα φρούτα παρά φυσικούς χυμούς, αφού οι φυτικές ίνες που αυτά περιέχουν βοηθούν στο να μην ανεβαίνει το σάκχαρο στο αίμα και τα επίπεδα ινσουλίνης του.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να καταναλώσουμε φρούτα είναι το πρώτο μισό της και πιο συγκεκριμένα το χρονικό περιθώριο μέχρι και τις 12 το μεσημέρι.

Αυτά θα πρέπει σίγουρα να αποφεύγονται έπειτα από ένα γεύμα όπως το μεσημεριανό ή το βραδινό, αφού η κατανάλωσή τους συνδυαστικά με τις άλλες τροφές οδηγεί χωρίς αμφιβολία στην αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά και σε δυσκολία στην πέψη.

Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν και σε ένα smoothie λαχανικών, που βοηθά στο detox του ύπατος. Μια ιδανική επιλογή είναι αυτό που συνδυάζει σπανάκι και μήλο.

Οι καλύτερες επιλογές σε φρούτα είναι αυτά που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και είναι πιο φτωχά σε σάκχαρα, όπως τα μήλα, τα αχλάδια, τα πορτοκάλια, η guava, η papaya και τα ροδάκινα. Αυτά που θα πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση είναι η μπανάνα, το mango, τα σταφύλια και τα μούρα κάθε είδους.

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ