Skip to main content

FOOD

Όλα όσα κάνεις λάθος στο πρωινό γεύμα με αποτέλεσμα να παίρνεις περιττό βάρος

Ποιες συνήθειες μπορείς να αλλάξεις ώστε να απολαμβάνεις ένα θρεπτικό πρωινό, χωρίς περιττά λίπη και σάκχαρα;



Το πρωινό αποτελεί το δίχως άλλο το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, μιας που εξασφαλίζει την εγρήγορση στην λειτουργία του μεταβολισμού μας, ενώ βοηθά  και στην απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, διώχνοντας τα ενοχλητικά φουσκώματα και πρηξίματα. Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν σημαντικά υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών και οι φυτικές ίνες λειτουργούν ως κατασταλτικό της όρεξης, κάνοντάς μας να καταναλώνουμε τελικά μικρότερες ποσότητες φαγητού μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνες οι καταστροφικές συνήθειες που ακολουθούμε στο πρωινό μας, οι οποίες και μας εμποδίζουν τελικά από το να διατηρούμε τη σιλουέτα μας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε ποια είναι τα κλασικά λάθη που κάνουμε ως προς την κατανάλωση πρωινού, που μας κάνουν να παίρνουμε τελικά περισσότερο βάρος.

Παραλείπουμε το πρωινό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στην προσπάθεια μιας ισορροπημένης διατροφής δεν είναι άλλη από την παράληψη του πρωινού. Το να παραλείπουμε το πρωινό γεύμα, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στον οργανισμό μας, καθώς όταν μένουμε νηστικοί για πολλές ώρες, έχουμε κατά συνέπεια την τάση να τρώμε περισσότερο στο επόμενο γεύμα της ημέρας. Ο οργανισμός μας χρειάζεται το πρωινό, προκειμένου να γεμίσει ενέργεια για ένα αρκετά σημαντικό χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα.

Καταναλώνουμε το πρωινό μας βιαστικά

Η γρήγορη κατανάλωση φαγητού και μάλιστα με άδειο στομάχι, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα στην κοιλιά, ενώ το να βρισκόμαστε σε κίνηση όταν τρώμε το πρωινό μας προκαλεί δυσπεψία. Γι΄ αυτό προσπάθησε να ξυπνάς νωρίτερα το πρωί, ώστε να δίνεις τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σου ώστε να το καταναλώνεις με την ησυχία σου.

Δεν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη

Όταν γεμίζουμε το πρωινό μας με υδατάνθρακες, τρώγοντας ψωμί, δημητριακά, κρουασάν και άλλα παρόμοια εδέσματα, παραλείπουμε συνήθως την προσθήκη πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, καταλήγοντας σε πρόωρη πείνα. Ένα γιαούρτι με φρούτα ή μια ομελέτα με λαχανικά είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Επιλέγουμε πολλά έτοιμα συσκευασμένα τρόφιμα

Οι έτοιμες συσκευασμένες τροφές δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή για το πρωινό ή οποιοδήποτε άλλο γεύμα μέσα στην ημέρα, καθώς περιέχουν κρυμμένη ζάχαρη και άλλες λιπαρές ουσίες. Τροφές όπως οι συσκευασμένες μπάρες δημητριακών είναι λοιπόν ένοχες για την κατανάλωση πολλών σακχάρων και θερμίδων, που τελικά μας κάνουν να παχαίνουμε χωρίς να το καταλάβουμε.

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30