Skip to main content

FOOD

5 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αποφεύγονται μετά το πρόγραμμα γυμναστικής σου

Τι δεν πρέπει να καταναλώνεις αμέσως μετά τη γυμναστική σου για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα και την εμφάνισή σου



Τρέξιμο στο διάδρομο, χιλιόμετρα με το ποδήλατο γυμναστικής, άπειρα burpees στο γυμναστήριο και κοιλιακοί μέχρι τελικής πτώσης. Κι όμως τα αποτελέσματα στο σώμα σου δεν είναι τα επιθυμητά κι εσύ δεν ξέρεις τι πάει λάθος με το πρόγραμμα γυμναστικής σου. Ίσως όμως να μην είναι τελικά αυτό, αλλά οι διατροφικές σου συνήθειες μετά από αυτό που σαμποτάρουν τα αποτελέσματα στο σώμα σου. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιες είναι οι 5 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις αμέσως μετά το gym session σου.

Pixel

Μην τρως σαλάτες αμέσως μετά την προπόνηση

Οι σαλάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να αφομοιωθούν από το έντερο. Αμέσως μετά την προπόνηση, το μεγαλύτερο μέρος του αίματος απομακρύνεται από το πεπτικό μας σύστημα, καθιστώντας το μια καλύτερη επιλογή για ένα γεύμα αργότερα μέσα στην ημέρα. Αντ’ αυτού, επιλέγουμε τροφές γρήγορης αναπλήρωσης, όπως υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, για παράδειγμα ένα smoothie με μπανάνα και πρωτεΐνη σε σκόνη.

Μην πιείς energy drink μετά την προπόνηση

Η κατανάλωση ισορροπημένων γευμάτων και snacks και το πόσιμο νερό είναι αρκετά για να αναπληρώσετε τους χαμένους ηλεκτρολύτες και το αποθηκευμένο γλυκογόνο. Τα περισσότερα energy drinks έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα σάκχαρα και πρόσθετα που δεν είναι κατάλληλα για κάποιον που θέλει να βελτιώσει την υγεία του.

Pixel

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι

Η κατανάλωση νερού μετά από μια προπόνηση είναι εξίσου σημαντική με πριν και κατά τη διάρκεια. Όταν ασκούμαστε, χάνονται υγρά μέσω του ιδρώτα και πρέπει να αντικατασταθούν. Μπορεί να χρειαστούν πρόσθετα υγρά ή ηλεκτρολύτες εάν ασκείσαι σε υψηλή ένταση, σε ζεστά/υγρά περιβάλλοντα ή αν ιδρώνεις πολύ.

Μην ξεχνάς τους υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή καυσίμου του σώματός μας και το χρειαζόμαστε αυτό μετά από μια προπόνηση. Ένας συνδυασμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων θα βοηθήσει στη διαδικασία ανάκαμψης, αναπληρώνοντας τα αποθέματα γλυκογόνου, βοηθώντας στην οικοδόμηση και αποκατάσταση των μυών και προετοιμάζοντάς μας για μελλοντικές προπονήσεις.

Μην παραλείπεις εντελώς το φαγητό

Το φαγητό συμβάλλει στη μείωση των ορμονών του στρες και στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα μας όλη την ημέρα. Είναι λοιπόν σημαντικό να τρώμε και να ανεφοδιαζόμαστε με καύσιμα για να διατηρούμε την άπαχη μυϊκή μάζα μας.

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

7 τροφές που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία βάζουμε στο πιάτο μας ό,τι μας ωφελεί περισσότερο

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Με παστέλ outfit και τσάντα Balmain στην πρεμιέρα της Λένας Δροσάκη

Οι δύο φίλες πόζαραν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο